Biografia d’en Miquel Navarro – 1941 / 2017

Miquel Navarro, membre destacat del conjunt ornamental del CGB, des de l’any 1978 fins a l’any 2015 i Soci del Centre des de la dècada dels anys 60’s, participant molt activament en les diferents Seccions de la Entitat molt particularment la de gimnàstica i Muntanya. A partir de l’any 1978 el Capità del Conjunt d’Ornamental, Joan Espinosa, li va proposar formar part de l’equip convertint-se, des del primer moment, en un puntal indispensable de la Secció. Durant tot el seu historial esportiu va demostrar una tenacitat i capacitat de treball increïbles, actuant en les nombroses Gales esportives i benèfiques en que participava el Centre. A destacar la participació extraordinària en el Festival de l’Entitat en ocasió del 50è Aniversari (Noces d’Argent) a l’any 1983 i la participació com a Voluntari per donar classes de gimnàstica a la gent Gran al Casal Josep Trueta del Raval a partir del any 2013. 

Components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies.  És la Secció que va perdurar més en el temps tot i desprès del tancament del Barcelonès al  2004.

Equip 0rnamental del Barcelonès des del 1962 fins el 2004

Entrenaments a les sales del Barcelonès a l’any 1993.  Ja es podia apreciar en Miquel Navarro amb un nivell important de  Gimnàstica Ornamental.  Una  estampa  clàssica molt polida i brillant de  la  època.

El Conjunt Ornamental del CGB va passar també a formar part de la Secció Ornamental de Bombers de Barcelona al C/. Provença, abans que no fos enderrocat.  Es va iniciar una col·laboració entre els antics membres  del  Cos,  que anys abans havien estat també  gimnastes  del  Barcelonès: com Josep  Carreras,  Paco  Molès, Francesc  Castellà,  Félix  Canillas,  Josep  Andreu, Vicens  Porcar  i  Miquel  Monclús.  Podem veure en Miquel Navarro, sempre  col.laborant  amb el Centre.
Festa Patró dels Bombers  –  Caserna  C/.  Provença.  Actuació del Conjunt ornamental entre membres de Bombers i del CGB, en ocasió de la Festa del Patró del Cos a l’any 2003  –  Monitor :  Josep Carreras. Components : Joan Espinosa, Josep  Andreu, Otelo Rius, Manel Collado i com no, la participació d’en Miquel Navarro.
A la foto de dalt, participant en el Festival del 50è Aniversari del Barcelonès, es trobem els  gimnastes :  Joan Espinosa, Manel Collado, Josep Suari i Miquel Navarro que, en aquell moment,  havia esdevingut un element indispensable de la Secció Gimnàstica  Ornamental del CGB ) i que perduraria més enllà del tancament del Centre a l’any 2004.
Festival del 50è Aniversari del CGB a l’any 1983.  El conjunt d’ornamental del Centre en un moment de la seva exhibició de Gimnàstica. Components: Miquel Navarro, Manel Collado, Josep Suari i Joan Espinosa.

Celebració del record d’un milió de verticals del component del Conjunt Ornamental del CGB, en Joan Espinosa, acompanyat de les noves incorporacions de dones: Anna Salvany, Maria Rodríguez i Sílvia Espinosa. També les diferents generacions d’acròbates:  Josep Andreu, Paco Molés, Manel Collado i i el sempre present del Conjunt: Miquel Navarro.

Aquest conjunt acrobàtic va estar promocionat  per  el  propi  Miquel  Navarro, qui  tenia una llarga experiència  professional  d’actuacions de  Duet  adquirida  al  llarg  dels  anys  amb la participació de les dones:  Anna Salvany  i  Maria Rodríguez.  Posteriorment es va afegir  en  Joan  Espinosa.Assaig a les instal·lacions de l’antic Centre  Gimnàstic  Barcelonès, en el període de tancament de l’Entitat, practicant exercicis professionals, a part de participar també a les Gales Benèfiques del  CGB.  De base ornamental tenim en Joan Espinosa i de Corona en Miquel Navarro.

Moment de la gravació del vídeo d’un Duet Acrobàtic d’en Joan Espinosa i Miquel Navarro en ocasió del 70è Aniversari d’en Joan a les instal·lacions del Barcelonès durant la època del seu tancament. A sota es pot visionar el vídeo recordatori d’aquest esdeveniment a l’any 2010.

You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

El  nou Conjunt ornamental del CGRB, actuant a la Festa Major del  Raval  de  2012. Tenien  dues  noves  gimnastes: Anna Espinosa i Sílvia Espinosa així com els continuadors de la Secció Ornamental: Joan Espinosa i Miquel Navarro.
Exercici ornamental del nou CGRB a la Festa del Raval any 2012. Monitor: Joan Espinosa,components: Miquel Navarro, Anna Espinosa i Sílvia Espinosa, continuadors de la Secció de Gimnàstica Ornamental del Barcelonès.
Memorial històric de la Gimnàstica Ornamental del Barcelonès, exposada al Casal Josep Trueta del  C/. Reina Amàlia de Barcelona any 2015.Els components històrics del Grup:  Josep Andreu, Manel Collado, Miquel Navarro i Joan Espinosa.
Participació del Conjunt Ornamental del CGRB a la Festa dels Casals de la Gent Gran de la Barceloneta al Juny de 2015 a la Plaça del Mar a Barcelona.
Participació del Conjunt Ornamental del CGRB a la Festa dels Casals de la Gent Gran de la Barceloneta, mes Juny de 2015  a  la  Plaça del Mar de Barcelona. És de destacar l’edat d’aquests singulars gimnastes amb 75 i 84 anys i que, tot i això, encara mantenien la Secció. Components en: Josep Andreu, Joan Espinosa i Miquel Navarro que seria la última actuació en públic.
You need to install or upgrade Flash Player to view this content, install or upgrade by clicking here.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *