Vés al contingut

JOHANESPI

JULIOL 2020 – Actuació del Conjunt Ornamental del CGB

    Acte molt entranyable de reconeixement a JOAN ESPINOSA en ocasió del SEU 80è ANIVERSARI, Monitor del Grup de Gimnàstica Ornamental del CGB, que l’ha estat dirigint des de l’Any 1963 fins al juny del 2015, en que es van acomiadar amb la seva última Exhibició de Gimnàstica durant la celebració de la Festa dels Casals de la Gent Gran a la Plaça del Mar de la Barceloneta.

    Biografia d’en Josep Suari Planas – 1941 – 2020

      JOSEP SUARI PLANES, soci del CGB dels anys 50’s i membre destacat de la gimnàstica esportiva i ornamental. L’any 1959, el Monitor del Conjunt d’Ornamental i Esportiva, en Josep Sánchez (Sabú), el va proposar formar part de l’equip de la Secció de Gimnàstica Esportiva, convertint-se, molt aviat, en un membre molt actiu de la secció.

      Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB.

      Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB – 1930’s

        Foto dels inicis de la Gimnàstica Ornamental a les Sales del Barcelonès, avui anomenat: (Acrosport). Observem una acció força elaborada. Exercici de nou components amb una combinació de 5 unitats de verticals, un pont i un central de corona de braços amb braços definint la composició ornamental final. Desprès han evolucionat molt els exercicis amb la seva complexitat.

        Grup Ornamental del CGB – Entrenaments – 2017

          Membres del grup Ornamental del Barcelonès que continua vigent, malgrat la desaparició del Centre a l’any 2004. El seu últim monitor està mantenint aquesta Secció gimnàstica a través d’un entrenament regular i amb la incorporació de noves joves generacions del segle XXI, efectuant ocasionalment en nom del CGB, alguna exhibició gimnàstica quan son invitats a participar en alguna Gala o Festival benèfic del Barri del Raval. Esperem ampliar els membres de la Secció per realitzar exercicis ornamentals de la màxima dificultat acrobàtica.

          Lluitadors del CGB Seleccionats a Europa – 1968

            Foto de família de la Selecció espanyola de Lluita a l’Aeroport del Prat, poc abans d’embarcar destinació a Copenhague per participar als Campionats d’Europa de Lluita Greco-romana.
            Aquest fet culminava una etapa brillant de la Secció de Lluita del CGB, tot al llarg de la dècada dels anys 60’s que, de la mà de l’inefable Sogorb i, com no, de l’etern Gracià Cuesta, els nostres campions de la Lluita havien estat seleccionats com son: OLMO, MENTRUIT, MOLINA, MIRET i ARIEL que durant molts anys van augmentar enormement el prestigi del nostre Centre.

            Atletisme del CGB – Aparici, Oltra, López i Picola – 1950’s

              En aquesta foto històrica veiem reunits a la èlit de l’Atletisme del GCB de la dècada dels anys 50s. De dreta a esquerra podem veure al marxador Pasqual Aparici, Oltra, Albert López, i Picola. Tots ells vam assolir Campionats i marques molt notables en l’Atletisme de Catalunya i d’Espanya. La seva dedicació a la Secció de l’Atletisme del Barcelonès li va donar un impuls extraordinari al Centre, assolint una gran popularitat durant totes les seves participacions esportives. Aquests atletes varen ser uns precursors de la llarga història esportiva atlética del CGB, fins just el seu malhaurat tancament a l’any 2004.

              Inauguració Residència d’Estudiants – Joaquim Costa 22

                Aspecte que presenta la antiga Sala de Biblioteca del Centre Gimnàstic Barcelonès amb la nova imatge de la Residència d’Estudiants ubicada en el mateix C/ Joaquim Costa 22 de Barcelona. Els propietaris de la nova Entitat han tingut la deferència d’incorporar en les noves instal·lacions diferents detalls i aspectes que recordin la història i la trajectòria del Barcelonès al llarg dels seus més de 70 anys fins al seu tancament. És una iniciativa de la Direcció d’aquest nou complexa que saben la importància de mantenir viva la història del Centre Gimnàstic Barcelonès, donada la notorietat assolida pel club dins l’emblemàtic Barri del Raval.