Vés al contingut

Instal·lacions del Barcelonès

Àlbum 7 CGB

    Aquest àlbum conté un bon recull de fotografies dels socis de l’Entitat. Hi ha imatges clau de les diferents seccions del CGB: Atletisme, Lluita, Gimnàstica Ornamental, Gimnàstica Educativa, Teatre, Excursionisme… fent activitats, exhibicions i exercicis d’entrenament dins i fora del Centre.

    Biografia d’en Josep Suari Planas – 1941 – 2020

      JOSEP SUARI PLANES, soci del CGB dels anys 50’s i membre destacat de la gimnàstica esportiva i ornamental. L’any 1959, el Monitor del Conjunt d’Ornamental i Esportiva, en Josep Sánchez (Sabú), el va proposar formar part de l’equip de la Secció de Gimnàstica Esportiva, convertint-se, molt aviat, en un membre molt actiu de la secció.

      Equip de Gimnàstica artística del CGB – 1980’s

        La gimnàstica artística de la dècada dels anys 80’s va tenir una gran promoció en el Centre. En Francesc Mendoza, President de l’Entitat en aquells moments, estava molt sensibilitzat amb aquesta especialitat esportiva ja que havia estat una de les seves primeres opcions gimnàstiques quan es va fer soci del CGB.
        Es va donar un gran impuls a la secció de gimnàstica artística amb el suport també d’uns monitors molt competents com en: Paco Mesonero, Delfí Mestres, Joan Timoneda, Ignasi Rodríguez, assolint una època de gran participació esportiva.

        Jordi Elias Pérez – Gimnasta del CGB – 1948

          Jordi Elias va estar un dels millors Gimnastes de la Gimnàstica Esportiva del CGB a la dècada dels anys 50’s. Va ésser contemporani de molts dels grans Campions de la època com: Joaquim Blume, Costi, Juvé, Campeny, Garcia, Jover, etc. Va entrar com a soci del Centre a l’any 1948 i molt aviat es va interessar per la disciplina de la Gimnàstica Esportiva del CGB. En solament tres anys, ja va estar distingit amb la Medalla al millor Gimnasta del CGB, de l’any 1951.
          Val a dir que va tenir la gran oportunitat de competir amb el singular Joaquim Blume i també amb un altre notable gimnasta del CGB com Josep García “Guindi”.

          Històric de la Secció de Gimnàstica Ornamental 1934 / 2015

            Alguns components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És una Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del sobtat tancament del Club a l’any 2004.
            En les fotos, recollides dels arxius del CGB, hi figuren unes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental.
            Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras 1950 a 1957, Josep Sánchez 1957 a 1963, Joan Espinosa 1964 a 2015. Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física havia iniciat la Secció amb la continuïtat també d’altres companys.