Vés al contingut

Sales Barcelonès

Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB.

Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB – 1930’s

    Foto dels inicis de la Gimnàstica Ornamental a les Sales del Barcelonès, avui anomenat: (Acrosport). Observem una acció força elaborada. Exercici de nou components amb una combinació de 5 unitats de verticals, un pont i un central de corona de braços amb braços definint la composició ornamental final. Desprès han evolucionat molt els exercicis amb la seva complexitat.

    Salvador Zoroa – President del CGB – Any 2000

      Salvador Zoroa soci practicant de les seccions varies del Centre que va col.laborar ininterrompudament des de la dècada dels anys 70’s en les iniciatives culturals i esportives del CGB, participant en moltes de les seccions del Club, entre elles la Gimnàstica i el Futbol Sala. Portat de la mà del seu pare Salvador, es va incorporar al Barcelonès desenvolupant un historial esportiu molt intens a la Entitat.
      El més rellevant és que, en una època molt complicada econòmicament de la Entitat, a les darreries del sègle XX, va ésser escollit com a President del Club per intentar impulsar-lo cap un futur nou i millor, coincidint amb la arribada del any 2000.

      Històric de la Secció de Gimnàstica Ornamental 1934 / 2015

        Alguns components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És una Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del sobtat tancament del Club a l’any 2004.
        En les fotos, recollides dels arxius del CGB, hi figuren unes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental.
        Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras 1950 a 1957, Josep Sánchez 1957 a 1963, Joan Espinosa 1964 a 2015. Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física havia iniciat la Secció amb la continuïtat també d’altres companys.

        Biblioteca dels inicis del CGB – 1940’s

          Als inicis de la Fundació del Centre Gimnàstic Barcelonès es va improvisar una modesta Biblioteca amb pocs trofeus i documents encara als seus prestatges. És va sufragar amb donatius i aportacions dels socis de l’Entitat. En principi disposava d’uns dos-cents a tres-cents volums, dedicats principalment a l’Esport i la Muntanya. Funcionava per servei de préstec a domicili. Molts bibliotecaris es vam fer càrrec d’aquesta Secció Cultural, però s’hauria de fer destacar al polifacètic Josep Brunet que, no solament s’hi va encarregar sinó que, també escrivia versos i poesies relatius a la muntanya i la natura.

          Agustí Nacente – Monitor gimnàstica – 1921/2009

            Agustí Nacente del Aguila va ésser, conjuntament amb en Tomàs Cabrero i Ramon Conejero, un monitor de Gimnàstica molt polivalent al Centre Gimnàstic Barcelonès, des de la dècada dels anys 1950’s fins als 1990’s i un col·laborador incansable en moltes de les seccions del Club, com: Muntanyisme, Curses atlètiques, Halterofília i festivals poliesportius.
            Va ocupar una gran part de la seva joventut a les manifestacions esportives i culturals del Barcelonès, i va ser molt apreciat entre les sòcies practicants del CGB per la seva llarga trajectòria dedicada a la gimnàstica femenina.

            President – Josep Carrió Monserrat – 1978-80

              Josep Carrió ha estat una figura destacada del Centre Gimnàstic Barcelonès al llarg de les dècades dels 60’s, 70’s i 80’s, arribant a la Presidència del Club en època conflictiva de la Entitat. És un dels socis que avui disposa, en el seu haver, d’una memòria social del Club. S’ha Implicat de nou al Centre, després de la desaparició del CGB a l’any 2004, com co-Fundador del nou CGRB a l’any 2010.

              Biografia d’en Francesc Piñol – 1912 -1992

                Francesc Piñol un altre home de l’atletisme del Barcelonès que va lliurar bona part de la seva vida esportiva al Club. President i Directiu i des del 1945 al 1956 i, com a practicant, va assolir als campionats socials del club, marques notables especialment amb el salt de perxa.
                Va estar donant sempre molt de suport a la Entitat i va mantenir una amistat entranyable amb el també President: Víctor Herrando, i forma part entranyable de la història cultural i esportiva del Barcelonès.