Vés al contingut

Joan Espinosa

JULIOL 2020 – Actuació del Conjunt Ornamental del CGB

    Acte molt entranyable de reconeixement a JOAN ESPINOSA en ocasió del SEU 80è ANIVERSARI, Monitor del Grup de Gimnàstica Ornamental del CGB, que l’ha estat dirigint des de l’Any 1963 fins al juny del 2015, en que es van acomiadar amb la seva última Exhibició de Gimnàstica durant la celebració de la Festa dels Casals de la Gent Gran a la Plaça del Mar de la Barceloneta.

    Biografia d’en Josep Suari Planas – 1941 – 2020

      JOSEP SUARI PLANES, soci del CGB dels anys 50’s i membre destacat de la gimnàstica esportiva i ornamental. L’any 1959, el Monitor del Conjunt d’Ornamental i Esportiva, en Josep Sánchez (Sabú), el va proposar formar part de l’equip de la Secció de Gimnàstica Esportiva, convertint-se, molt aviat, en un membre molt actiu de la secció.

      Grup Ornamental del CGB – Entrenaments – 2017

        Membres del grup Ornamental del Barcelonès que continua vigent, malgrat la desaparició del Centre a l’any 2004. El seu últim monitor està mantenint aquesta Secció gimnàstica a través d’un entrenament regular i amb la incorporació de noves joves generacions del segle XXI, efectuant ocasionalment en nom del CGB, alguna exhibició gimnàstica quan son invitats a participar en alguna Gala o Festival benèfic del Barri del Raval. Esperem ampliar els membres de la Secció per realitzar exercicis ornamentals de la màxima dificultat acrobàtica.

        Darrera visita al Barcelonès de Directiva i Fundadors – 2010

          Aquesta és la última imatge de la visita que vam fer una part dels antics Directius i Fundadors del CGB a les instal·lacions del Barcelonès, abans de que fossin lliurades als actuals propietaris, per convertir-les en una popular Residència d’Estudiants al Barri del Raval de Barcelona. Va ésser una trobada molt romàntica i plena de records visitant les dependències del Centre dins d’un estat deplorable, després del seu tancament a l’any 2004. Tots els participants tenien a les nostres esquenes un munt d’anys en la pràctica d’activitats esportives dins les nombroses seccions del Club.

          Centenari V. Herrando – Fundador i President del CGB-2016

            Un dels nostres Fundadors del CGB i varis cops President de l’entitat festejant a Casa seva els seus primers 100 anys. Ho ha volgut festejar amb la samarreta del 60’e Aniversari del Barcelonès i brindant amb una copa de cava.
            En la conversa mantinguda amb ell, continua demostrant aquella il·lusió i alegria dels anys que li va dedicar a l’Entitat i recorda encara amb molta claredat les anècdotes i fets més rellevants dels primers temps del CGB.
            Moltes Felicitats i que encara festegis molts anys !!!

            Històric de la Secció de Gimnàstica Ornamental 1934 / 2015

              Alguns components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És una Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del sobtat tancament del Club a l’any 2004.
              En les fotos, recollides dels arxius del CGB, hi figuren unes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental.
              Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras 1950 a 1957, Josep Sánchez 1957 a 1963, Joan Espinosa 1964 a 2015. Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física havia iniciat la Secció amb la continuïtat també d’altres companys.

              Conjunt Ornamental històric del CGB – 1962/2004

                Els gimnastes: Josep Suari, Miquel Navarro, Manel Collado i Joan Espinosa han conservat viva i vigent aquesta especialitat de Gimnàstica Ornamental, que es remunta des dels origens del Barcelonès als anys 1940’s, i que ha perdurat més enllà del tancament del Centre al 2004.
                Aquí els veiem durant la seva participació al festival poliesportiu que es va celebrar en ocasió del 50è Aniversari del CGB a la pista esportiva de l’antic solar de Can Mateu, instal·lada expressament per aquest esdeveniment important del Centre.