Vés al contingut

1930s

Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB.

Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB – 1930’s

    Foto dels inicis de la Gimnàstica Ornamental a les Sales del Barcelonès, avui anomenat: (Acrosport). Observem una acció força elaborada. Exercici de nou components amb una combinació de 5 unitats de verticals, un pont i un central de corona de braços amb braços definint la composició ornamental final. Desprès han evolucionat molt els exercicis amb la seva complexitat.

    Professors de Seccions del CGB – 1930’s

      Aquest són alguns del primers professors de les Seccions del Barcelonès dels anys 30s: Francesc Parramon, Emili Clot i Josep Salvador, aquest últim va ésser també Campió de Lluita greco romana de Catalunya, Espanya i Internacional. Els altres dos pertanyien a la Junta Directiva del Centre.
      Des de la Fundació del CGB, es va disposar de professors molt qualificats en la implantació de la gimnàstica educativa i preparatòria de les nombroses seccions esportives del Centre, assolint una gran participació dels socis de l’Entitat, ja a les primeres dècades de la seva Fundació.

      Sales Gimnàstica Educativa del CGB – 1930’s

        Aspecte de les sales del CGB als anys 1930s, durant la classe de gimnàstica educativa. Professor: Francesc Parramon,1er. President de l’Entitat. Podem veure també, en primer pla en Gracià Cuesta, que ja era Campió de Catalunya de Lluita Greco-romana.
        Aquesta disciplina de la Gimnàstica Sueca va tenir molta aceptació entre els nombrosos socis de la Entitat, durant tot el llarg de la vida esportiva del Centre.

        Pistes de La Bordeta – 1930 – 1950’s

          Utilització de les pistes esportives del barri de La Bordeta de Barcelona, des dels anys 1930s als 50s, dedicat a les activitats esportives, atlètiques i de gimnàstica educativa del CGB, fins que es va passar a l’antic Estadi Olímpic de Montjuïc i, posteriorment, a les instal·lacions del Joan Serrahima. La utilització d’aquestes pistes van representar per Barcelonès una gran oportunitat de preparar els seus atletes. A la foto veiem un moment de la carrera d’una cursa de fons.

          Cros Interclubs – 1930’s

            Participants cursa d’atletisme dels anys 1930s. El CGB va ser molt actiu amb la organització i preparació d’aquestes proves atlètiques, que sols va estar interrompuda durant el període de la guerra civil 1936-1939. Després, durant moltes dècades, va ésser l’escenari de moltes manifestacions esportives amb la participació d’atletes molt notables que van assolir marques molt importants en el palmarès de les Seccions esportives del Barcelonès.