Vés al contingut

Exercicis gimnàstics

JULIOL 2020 – Actuació del Conjunt Ornamental del CGB

    Acte molt entranyable de reconeixement a JOAN ESPINOSA en ocasió del SEU 80è ANIVERSARI, Monitor del Grup de Gimnàstica Ornamental del CGB, que l’ha estat dirigint des de l’Any 1963 fins al juny del 2015, en que es van acomiadar amb la seva última Exhibició de Gimnàstica durant la celebració de la Festa dels Casals de la Gent Gran a la Plaça del Mar de la Barceloneta.

    Jordi Elias Pérez – Gimnasta del CGB – 1948

      Jordi Elias va estar un dels millors Gimnastes de la Gimnàstica Esportiva del CGB a la dècada dels anys 50’s. Va ésser contemporani de molts dels grans Campions de la època com: Joaquim Blume, Costi, Juvé, Campeny, Garcia, Jover, etc. Va entrar com a soci del Centre a l’any 1948 i molt aviat es va interessar per la disciplina de la Gimnàstica Esportiva del CGB. En solament tres anys, ja va estar distingit amb la Medalla al millor Gimnasta del CGB, de l’any 1951.
      Val a dir que va tenir la gran oportunitat de competir amb el singular Joaquim Blume i també amb un altre notable gimnasta del CGB com Josep García “Guindi”.

      Històric de la Secció de Gimnàstica Ornamental 1934 / 2015

        Alguns components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És una Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del sobtat tancament del Club a l’any 2004.
        En les fotos, recollides dels arxius del CGB, hi figuren unes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental.
        Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras 1950 a 1957, Josep Sánchez 1957 a 1963, Joan Espinosa 1964 a 2015. Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física havia iniciat la Secció amb la continuïtat també d’altres companys.

        Gimnàstica artística d’en Josep Sánchez – CGB 1960’s

          Josep Sànchez Planici alies: (Sabu). Un altre monitor notable de la Secció de gimnàstica del Barcelonès. Des del final de la dècada dels anys 50’s i principis dels 60’s va dedicar els seus esforços al manteniment d’aquesta Secció, tan en la vesant ornamental com la artística, participant també molts cops com un membre més de l’equip.
          Va dirigir amb molta exigència i companyonia els grups de gimnàstica artística i ornamental en un moment que aquesta Secció era molt requerida la seva participació esportiva.

          Memorial dels inicis de la Gimnàstica Ornamental al Centre Gimnàstic Barcelonès des de l'Any 1940 als nostres dies que esta exposat al Casal de Dia del Doctor Josep Trueta

          Memorial Gimnàstica Ornamental Dr. Trueta – 2015

            Memorial dels inicis de la Gimnàstica Ornamental al Centre Gimnàstic Barcelonès, des de l’Any 1940 als nostres dies, que està exposat al Casal de Dia del Doctor Josep Trueta des del dia 3 de febrer fins al 28 del mateix mes de 2015. És una col·lecció molt acurada procedent dels arxius del CGB i també d’algun particular que mostra els diferents períodes i evolució d’aquesta disciplina Gimnàstica molt arrelada al Barcelonès i que ha perdurat més enllà de la pròpia Entitat. Des de l’any 1960 l’antic capità del conjunt Ornamental, Joan Espinosa ha mantingut vigent aquesta especialitat que es remunta des dels origens del Barcelonès.

            Monitor de gimnàstica artísitica dècada dels anys 50s

            Evarist Esquerra – Gimnàstica – 1950’s

              Evarist Esquerra va ser un esportista i monitor de gimnàstica artística que durant la dècada dels anys 50s, va deixar una gran empremta al Centre Gimnàstic Barcelonès . Va ser també anomenat Forjador de l’Esport a Catalunya en el llibre Oficial de la Generalitat. Va ingressar al Centre pel caliu de la nostra entitat, procedint del Gimnàs Garcia Alsina, aportant molts coneixements tècnics i esportius sobre la Gimnàstica en les seves diverses especialitats i amb la col·laboració de l’entrenador Oficial de la Federació Catalana de Gimnàstica, el Campió Fritz Lehmann.