Vés al contingut

Fons fotogràfics CGB

ÀLBUM 13 CGB

    En aquest àlbum de fotografies gaudirem de la secció d’atletisme en la dècada dels anys ’60. Podreu descobrir els atletes competint en les diferents modalitats,… Llegiu més »ÀLBUM 13 CGB

    Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB.

    Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB – 1930’s

      Foto dels inicis de la Gimnàstica Ornamental a les Sales del Barcelonès, avui anomenat: (Acrosport). Observem una acció força elaborada. Exercici de nou components amb una combinació de 5 unitats de verticals, un pont i un central de corona de braços amb braços definint la composició ornamental final. Desprès han evolucionat molt els exercicis amb la seva complexitat.

      Biblioteca dels inicis del CGB – 1940’s

        Als inicis de la Fundació del Centre Gimnàstic Barcelonès es va improvisar una modesta Biblioteca amb pocs trofeus i documents encara als seus prestatges. És va sufragar amb donatius i aportacions dels socis de l’Entitat. En principi disposava d’uns dos-cents a tres-cents volums, dedicats principalment a l’Esport i la Muntanya. Funcionava per servei de préstec a domicili. Molts bibliotecaris es vam fer càrrec d’aquesta Secció Cultural, però s’hauria de fer destacar al polifacètic Josep Brunet que, no solament s’hi va encarregar sinó que, també escrivia versos i poesies relatius a la muntanya i la natura.

        Demostració del gran interés que despertava al CGB la participació a la cursa de la Jean Bouin de Barcelona.

        Cursa Jean Bouin – Portal del CGB – 1950

          Foto de família dels participants del CGB a la Jean Bouin de l’any 1950 davant el portal d’entrada del Centre Gimnàstic Barcelonès C/ Joaquim Costa 22 – Barcelona Com es pot apreciar existia una gran afecció entre els socis del Club per aquesta cursa emblemàtica de la ciutat de Barcelona.
          Hem de remarcar que el President de l’Entitat als anys 1945-1956 en Francesc Piñol havia intervingut en més d’una ocasió a la Cursa i, la seva filla Mª Rosa Piñol va ésser de les primeres dones en participar i propulsar a les atletes femenines a la Jean Bouin. Per molt dels Socis de l’Entitat, participar en aquesta Cursa era un clàssic.

          Exercici La Central de caps - Coronant Evarist esquerra

          Exhibició de Gimnàstica Ornamental del CGB – 1958

            A l’any 1958, va ésser una època en que el Conjunt Ornamental del Barcelonès assolia un gran nivell de perfecció amb els seus exercicis ornamentals i resultava molt requerida la seva participació en els nombrosos esdeveniments esportius que és produïen a la ciutat de Barcelona.
            Aquesta instantània fotogràfica correspon a l’antic Camp de Les Corts del Futbol Club Barcelona en ocasió d’una exhibició del Conjunt del CGB a la mitja part d’un partit del Barça.

            Equip d'atletisme femení del Centre Gimnàstic Barcelonès. Dèacad dels 1970s

            Secció d’Atletisme femení del CGB – 1970’s

              A l’Any 1960 es van anar obrint, pel Centre Gimnàstic Barcelonès, les pistes d’atletisme a les fèmines i, poc a poc, encara que en precaució, s’utilitzaven regularment. Aquelles dones intrèpides de la època es deien: Ana Mª Sibert, Mª Carmen Ruiz, Luisa Consegal, Eva Cosné i al final de l’any 1971 aterraven al C/ Joaquim Costa els “Consegal” Micky i Isa, procedents del Natació Barcelona. Casualment es van ensopegar amb en Guillem Ros, Josep Calvet de la secció d’atletisme i la resta de l’equip i es van trobar molt a gust amb el tracte del nou Club Barcelonès.