Vés al contingut

Torna el CGB

El mes de maig de 1933, naixia al Barri el CENTRE GIMNÀSTIC BARCELONÈS, la fi primordial del qual era la propagació de la pràctica activa de la cultura física. Els primers passos vàrem ésser donats per un reduït grup d’entusiastes de la cultura física i dels esports. Després de freqüentar diverses entitats particulars, on mai trobaren plena satisfacció als seus anhels, van decidir crear una Societat que es dediqués a la cultura física i la practica dels esports.

Es va buscar un local que reunís les necessàries condicions al singular carrer del Raval: C/. Joaquim Costa, 22 – Barcelona i acte seguit es van iniciar els treballs per a condicionar degudament les diferents sales.

Foto de Família de part dels socis Fundadors del CGB.

SOCIS FUNDADORS DEL CGB MAIG 1933

Van transcórrer els mesos i la Entitat va anar creixent i afermant-se, i es crearen les Seccions: Educació física, Atletisme, Lluita Greco-romana, Muntanya, Halterofília, Gimnàstica esportiva, Ioga, Tenis de taula, Biblioteca, etc., una darrera l’altra, que al seu torn van emprendre la seva pròpia vida esportiva oficial, curullada d’èxits esportius, mentre que dins les sales es formava un ambient de companyonia i sana amistat que restaria un clàssic en la Entitat.

Portal d'entrada al Centre, c/ Joaquim Costa 22Transcorregudes ja més de set dècades des de la fundació del Centre, sempre amb pas lent i segur, ha seguit caminant cap al llarg de les seves aspiracions i en el compliment de la finalitat per al qual va ser creat, és a dir, propagar i facilitar la pràctica de la cultura física i dels esports, entre les classes mes humils. Cosa que ha sigut assolida en el llarg de la seva dilatada història a benefici de la Ciutat de Barcelona i del país, aconseguint infinitat de Trofeus
individuals i col·lectius, així com destacades participacions dels seus socis federats en les múltiples convocatòries de trobades esportives i Olímpiques aconseguint llocs destacats en el “ranquing” esportiu nacional i internacional.

Aquesta popular Entitat es va veure obligada a tancar les seves portes en el decurs del Any 2004, malgrat els esforços dels últims socis que van estar al front del Club i amb molta pena pels milers de barcelonins que, com a Socis d’aquest Centre, havíem gaudit i participat en aquesta tasca de fer esport amb germanor, distensió i, com no, també en esperit de competició.

50è Aniversari del C.G.B. Any 1.983 - Romà Cuyàs atorga la Placa Reial Ordre

“50è Aniversari del C.G.B. Any 1.983 – Romà Cuyàs atorga la Placa Reial Ordre”

No podent oferir per qüestions econòmiques, els serveis i prestacions dignes d’un gimnàs que havia estat entre la élite de les grans Entitats esportives de la nostra ciutat i davant d’una situació econòmica insostenible, el barri del Raval es va quedar sense la seva seu esportiva més emblemàtica en el llarg dels últims 70 anys, posseïdora d’un palmarès impressionant de resultats esportius en les diferents modalitats Federatives, sense oblidar la seva tasca de cohesió social barcelonina.

La familia cegebista es reuneix per primer cop

Espectacular llaminadura Olímpica
L’any 2008 es va commemorar el 75è Aniversari del Centre, i el 23 de maig ja es va celebrar una festa amb un notable èxit de participació de 150 antics Socis a l’Hotel Barceló Sants. L’esdeveniment va ser enregistrat per BARCELONA TV en el seu programa: Hola Barcelona, emès el dia 04-06-08 i va estar publicat també, en diverses Revistes del Barri del Raval.

Mentrestant, un grup de veterans, com va succeir en el temps de la seva Fundació, estaven fent corre veus i els passos necessaris, per fer ressorgir de nou el Centre i recuperar la seva memòria històrica.

Avui aquest nou projecte social i esportiu està sustentat a través de la nostra Associació: Club Gimnàstic el Raval Barcelonès, que ha despertat un gran interès i suport entre els ex socis del CGB i també per les Associacions i entitats del Districte. Estem treballant amb l’ambició de retrobar un espai públic al Barri per desenvolupar totes aquestes antigues i modernes activitats del Centre, que sigui possible recuperar.

Hem penjat a la xarxa d’Internet una pàgina ressenya del C.G.B. al Wikipèdia Universal i hem aconseguit un espai al Arxiu municipal del districte del Raval, per dipositar les pertinences del Centre, trofeus, fotos, etc., i disposen d’una Sala al Casal del Barri Folch i Torres C/ Reina Amalia, 31-33 on ens reunim tots els dimarts de 19.00 a 20.30 h., per dur a terme les iniciatives presents i futures. També estem practicant algunes de les activitats esportives del CGB, com la Lluita Greco romana, la Gimnàstica ornamental i educativa, el Tennis de taula i el Muntanyisme.

En aquests moments, volem participar en el projecte de la Mediateca del Raval per col·laborar amb la memòria activa, dinàmica i viva de les múltiples històries del Barri del Raval, no sols amb els records però també en representacions culturals i esportives en unió dels col·lectius, entitats i xarxes del barri, a través d’un espai digital en línia, viu i obert a la participació per afegint-nos en aquest fons de cultura viva que creiem indispensable difondre en benefici de tots.

Club Gimnàstic el Raval Barcelonès.

Video d’un reportatge de la TV-3 emés l’Any 2001 sobre el CGB – Enllaç al YOUTUBE:

http://www.youtube.com/watch?v=Iag7vp4_dl8&feature=share&list=ULIag7vp4_dl8

[youtube]http://www.youtu.be/Iag7vp4_dl8[/youtube]

1 comentari a ;ldquo;Torna el CGB;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *