Vés al contingut

Las Pieceras. Maria Casas

La Maria, va néixer al carrer d’en Robador al Barri del Raval, als 15 anys va començar a treballar d’aprenenta de brodadora, ofici que la seva mare li va ensenyar a casa ja que ella era brodadora de vestits de festa, apart de fer brodats en altres peces de teles.

A ella li hagués agradat estudiar dibuix però en l’època que tocava viure era molt necessari portar un jornal a casa, i per aquest motiu no  va poder fer el que verdaderament li agradava.

Va compaginar la feina entre el taller on treballava i la que se’n portava per fer a casa, per treure’s un sobresou; amb l’agreujant que les eines que utilitzava per treballar a casa les va tenir que comprar ella. Quan acabava de brodar una peça l’entregava al taller i li pagaven. Aquesta manera de treballar se l’anomenava treball submergit, la dona treballadora guanyava uns calerons, i l’empresa també i a sobre no és veien obligats a cotitzar, tot era diner en negre.

Fonts o origens de document:

Formats: ,

Creadors/es: , , , ,

Aportació de...:

Dates:

Tipus de recurs: ,

Context espaial: , , ,

Descriptius: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *