Presentació

“El meu Raval, memòria fotogràfica” va començar amb la idea de recollir la informació de com era aquest territori abans i després de la guerra, aixi com la necessitat de recupera els records del veïnat abans de que es fes el PERI del Raval, que a més de esponjar el barri  es va convertir en una diàspora de la gent gran que vivia en aquells espais, i que junt amb las ventades de aire que travessen la Rambla del Raval des de el port al Tibidabo, també es va endur tots els seus records.

Com que no hi havia un arxiu veïnal ni cap entitat prou decidida a crear-ne un, malgrat que tothom o considerava molt interessant, va ser aleshores que  vaig conèixer las activitats del Teb que em van ajudar a crea una pagina on poder anar pujant a Internet la informació que jo, mica en mica anava recollint d’amics i coneguts, per fer un retorn de la historia al veïnat i a la gent nou vinguda.

Amb fotos antigues, algunes cedides per veïns i d’altres recuperades de llibres o arxius, recollides durant tot l’any, per la Festa Major amb el recolzament de la Associació de Comerciants i Veïns del C. de la Cera, La Taula del Raval i la AIPCC, es fa una exposició d’un dia a la Rambla del Raval i al Desembre es torna a exposar durant tot el més al Casal de Barri Folch i Torres.

Al Casal de Barri hi ha un armari a on es guarda tot aquest material i on em podeu trobar tots els divendres al mati per si algú vol compartir alguna informació o document.

Maria Casas