Vés al contingut

Història de la Comparsa Disbauxa

En començar aquesta memòria destinada a recordar els fets, actes i treballs realitzats per la nostra societat, ens satisfaria recordar l’origen de la nostre existència.

Fou gràcies a l’interès de Josep Anselm Clavé per orientar al més desvalguts. Ell va fomentar el cant coral creant les “Societats Corals de’n Clavè”.

Una d’elles és la “Societat Coral Girasol” i gràcies al seu recolzament devem la nostra existència.

Ara que som al segle XXI, qui havia de dir a S. A. Clavè, que aquella constància per impulsar el cant coral masculí, tingues continuïtat també a les dones.

Dones, amb noves inquietuds, amb la voluntat de seguir endavant evidenciant la nostra presencia.

La nostra trajectòria va començar l’any 1992 en una desfilada de la Rua de Barcelona juntament amb la banda S.C.Girasol. Va ser la primera vegada que ens vam disfressar de la mateixa manera.

Va estar una experiència tant positiva que ens vam fer el propòsit de seguir endavant. Fins i tot ens vam posar el nom de Comparsa Disbauxa.

Mica en mica hem anat enfortint-nos i consolidant-nos. Ara som la “Societat Cultural Artística Disbauxa”, amb el compromís i l’esforç de seguir endavant.

La  Societat  Cultural  Artística  Disbauxa  és  una  comparsa  que  té  com  a  finalitat la d´impulsar  activitats  i  projectes  que  promocionin  la  presència  de  les  dones  en  la  construcció  d´un  model  de societat  més  d´acord  amb  els  desitjos  i  les  necessitats  de  les  ciutadanes  del  barri  del Raval.
La Societat  Coral  Girasol, ens  acull  dins de la seva seu, al barri del Raval.
A  través  de  la  comparsa  es  fan  tallers  de  costura,  manualitats,  maquillatge,  pintura,  coreografies,  etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *