Vés al contingut

Fundació del Centre Gimnàstic Barcelonès – 1933

  Portal d'entrada al Centre, c/ Joaquim Costa 22Des del 1933 ens ha portat per arreu del món de l'esport Català, Espanyol i Internacional
  Des del 1933 aquesta insígnia ens ha portat arreu de l’esport Català, Espanyol i Internacional.

  5 de maig, 1933. Data que no hem d’oblidar mai. Aquest és el dia que uns quants entusiastes de la Cultura Física es van proposar fundar un Gimnàs dedicat principalment a la pràctica de l’esport i la cultura.

  Eren una trentena d’homes majoritàriament joves, revestits d’entusiasme i disposats al màxim esforç de sacrifici a favor de tot el que signifiqués Cultura. Van tenir una gran empatia en posar-se d’acord per distribuir-se els medis que disposaven i els treballs a realitzar, per portar a bon port les seves il·lusions.

  Es va nomenar una comissió encarregada de cercar l’estatge que havia de reunir les màximes condicions d’higiene i salubritat, que no era tasca fàcil d’assolir; però finalment vam ésser vençuts tots els obstacles i el dia 1r. de juny de l’any 1933 s’havia contractat un local idoni que, tot sigui dit de pas, va resultar un dels millors de Catalunya.

  S’havia anomenat també una Comissió Organitzadora encarregada de confeccionar uns Estatuts i normes interiors del Centre amb les quals pogués funcionar la nostra Entitat Cultural, que tot just, començava a tenir una petita forma. Aquesta Comissió estava constituïda pels senyors: F. Parramon, E. Clot, A. Vila i J. Mas. S’ha de fer esment que durant els mesos previs d’abril i maig unes 60 persones pagaren mensualment la quota de soci del Centre, sense gaudir de cap profit, sols per afavorir la posta en marxa del Gimnàs i tot en bé de la col·lectivitat.

  Entretant ja es començaren les obres de restauració del local i la construcció d’aparells i estris necessaris per una instal·lació gimnàstica i esportiva. Aquest feixuc treball fou realitzat sorprenentment en un temps rècord, degut a que tots els socis contribuïren en la tasca desinteressadament, mentre que la Comissió Organitzadora, un cop estructurats els estatuts, convocà una nova Assemblea per aprovar-los i elegir la primera Junta Directiva, celebrada el dia 18 de maig del 1933, que tingué lloc al C/ Francesc Layret, 112.

  L’Assemblea es veié concorreguda per tots els, aleshores, socis fundadors i amb una gran satisfacció comprovant que l’esforç material i moral de tots, seguia un curs força planer, vencent els entrebancs que s’oposaven al camí, sobretot per motius de factor econòmic. Davant de l’ideal col·lectiu i humanitari que posseïen aquells homes, es va aconseguir vèncer els entrebancs i assolir una fita que d’altres, tot i estar en situació econòmica immillorable, no havien mostrat cap interès per arribar-hi.

  Els Estatuts foren aprovats desprès d’algunes petites esmenes en el redactat dels seus articles i, seguidament, es nomenà per aclamació la Junta Directiva composta pels senyors següents:

  President: Francesc Parramon.
  Vicepresident: Emili Clot.
  Secretari: Alfons Serrano.
  Vicesecretari: Josep Camps.
  Tresorer: Tomàs Borràs.
  Comptador: Antoni Vila.
  Vocals: Francesc Sáez, Joan Soler, Joan Serra i Rafel Martí.

  S’aprovà també posar en circulació unes cèdules de 25 pessetes, amortitzables per sorteig, que foren subscrites en nombre únic de 25.

  Fonts o origens de document:

  Formats:

  Creadors/es:

  Aportació de...:

  Dates: ,

  Tipus de recurs:

  Context espaial:

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius:

  Descriptius:

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *