Skip to content

Secció d’Atletisme femení del CGB – 1970’s

Equip d'atletisme femení del Centre Gimnàstic Barcelonès. Dèacad dels 1970s

A l’Any 1960 es van anar obrint, pel Centre Gimnàstic Barcelonès, les pistes d’atletisme a les fèmines i, poc a poc, encara que en precaució, s’utilitzaven regularment. Aquelles dones intrèpides de la època es deien: Ana Mª Sibert, Mª Carmen Ruiz, Luisa Consegal, Eva Cosné i al final de l’any 1971 aterraven al C/ Joaquim Costa els “Consegal” Micky i Isa, procedents del Natació Barcelona. Casualment es van ensopegar amb en Guillem Ros, Josep Calvet de la secció d’atletisme i la resta de l’equip i es van trobar molt a gust amb el tracte del nou Club Barcelonès.

Tothom va posar el seu gra de sorra i els Consegal “Isa i Micky”  molt d’èmfasis en treballar el més important: l’estructura a les pistes i aquí ja la nau “cegebista” va disposar d’uns bons flotadors; de manera que en relativament poc temps (l’any 1973) els homes havien pujat al Ranking Nacional a la posició dissetena i les dones havien superat totes les expectatives i projectes quan es van classificar, entre 97 Clubs d’Espanya, a la segona posició. Posteriorment es van proclamar 3 cops Campiones d’Espanya de categoria absoluta per clubs, atletes com:

OLGA DALMAU, MA. DALMAU,  R. BRUNET, A. RIERA, R. MADONAR, C. CAMPOS, A. TATJER, D. ROCA, MT. LLEIXA, C. GARCIA, L. TEIXIDÓ,  N. MERINO , I. TATJER, C. FRADES,  I. MONTAÑA, M. ROCA, M. TORRAS, V. DEL ARCO, A. LAISECA, P. GARCÍA, I. BOSCH,  R. TEBA, MA. GENSANA. etc.

Fonts o origens de document:

Formats:

Creadors/es:

Aportació de...:

Dates: , ,

Tipus de recurs:

Context espaial:

Possessió/Gestió dels drets:

Nivells educatius:

Descriptius:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.