Vés al contingut

Evarist Esquerra – Gimnàstica – 1950’s

  EVARIST ESQUERRA

  Evarist Esquerra va ser un esportista i monitor de gimnàstica artística que durant la dècada dels anys 50s, va deixar una gran empremta al CGB . Va ser també anomenat  Forjador de l’Esport a Catalunya en el llibre de la Generalitat. Va ingressar al Barcelonès pel caliu de la nostra entitat, procedint del Gimnàs Garcia Alsina aportant molts coneixements tècnics i esportius. Durant el seu període d’activitat al Centre, va millorar notablement el nivell esportiu de la Secció de Gimnàstica artística i ornamental, participant també com a membre de l’equip a les diferents competicions i gales. Va tenir el suport inestimable del Campió Suís de Gimnàstica Fritz Lehmann, entrenador de la Federació Catalana de Gimnàstica i, en unió d’en Joaquim Blume Campió d’Europa, vam compartir algunes sessions d’entrenament a les instal·lacions del Barcelonès, època en la que els gimnastes de la secció vam assolir marques notables tot i competint amb el mismíssim Blume.

  Conjunt de Gimnàstica Ornamental del CGB – Monitor Evarist Esquerra.

  Exercici La Central de caps - Coronant Evarist esquerra
   Una mostra d’un exercici complex de Gimnàstica ornamental. Antic Camp de Les Corts del Futbol Club Barcelona. En aquest exercici Central de Caps, podem veure al monitor Evarist coronant al cap damunt.

  1950 - Joaquim Blume entrenant el Crist a la terrassa del CGB.

  Sessió matinal al terrat del Barcelonès. Participant entre d’altres gimnastes: De peu des de l’esquerra de la foto tenim n’Evarist Esquerra i al seu costat el cèlebre Campió Suís Fritz Lemann entrenador en aquella època de l’equip de Gimnàstica artística en el que participava l’incomparable gimnasta Joaquim Blume que després seria Campió d’Europa.

   

  Fonts o origens de document:

  Formats: ,

  Creadors/es:

  Aportació de...:

  Dates: ,

  Tipus de recurs:

  Context espaial:

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius:

  Descriptius:

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *