Vés al contingut

Gracià Cuesta – Lluitador i entrenador – 1911 / 1995

  No hi ha soci o simpatitzant del Club que no hagi conegut en Gràcia Cuesta amb alguna de les seves nombrosos facetes esportives, també implantant classes de sueca a la terrassa del Centre ben d'hora als matins.
  Gràcia Cuesta, lluitador notable, entrenador i monitor del Centre Gimnàstic Barcelonès al llarg de tota la seva vida esportiva.

  En Gracià Cuesta ha estat tot dins del Centre Gimnàstic Barcelonès. Ja abans d’ingressar al nostre Club era un lluitador de Greco-romana amb molts títols. Va ser  Campió d’Espanya, en el pes gall en els anys 1935-36, 1945-48 i al pes mosca al 1944. De la mà d’en Josep Salvador, que va ésser també Campió de Lluita de Catalunya, Espanya i Internacional i altres notables lluitadors, vam desenvolupar una Secció de Lluita molt potent. Als Campionats socials celebrats al 1934 als locals socials del CGB, ja hi va destacar  com a puntal de la Secció de lluita Greco-romana i com a Campió de Catalunya, esdevenint una persona clau per l’Entitat. Va  participar en totes les activitats del Centre com a lluitador, entrenador, massatgista, monitor i Seleccionador de la Federació Catalana de Lluita. La seva vida va estar consagrada al servei de l’esport i al Centre Gimnàstic Barcelonès. A l’any 1968 l’Ajuntament de Barcelona, li va atorgà la Medalla de la Ciutat al Mèrit Esportiu.

  No hi ha soci o simpatitzant del Club que no l’hagi conegut amb alguna de les seves nombrosos facetes esportives, també implantant classes de Sueca a la terrassa del Centre ben d’hora als matins. Desprès de jubilat va continuar desinteressadament la seva activitat al CGB i tot molt malalt va estar donant el seu suport pràcticament fins al dia de la seva desaparició a l’any 1995.

  Fonts o origens de document:

  Formats: ,

  Creadors/es:

  Aportació de...:

  Dates: ,

  Context espaial:

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius:

  Descriptius:

  Etiquetes:

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *