Vés al contingut

El CGB a la Enciclopèdia de l’Esport Català – 2013

  El Centre Gimnàstic Barcelonès incorporat a la Enciclopèdia Catalana de l'Esport el 18 de juny 2013.

   

  > Centre Gimnàstic Barcelonès <

  “Associació poliesportiva del Barri del Raval de Barcelona, fundada el 1933, nasqué amb l’objectiu de promoure l’activitat física  entre  les classes  més  populars. Pionera en la pràctica de l’halterofília i la lluita  greco romana a l’Estat  espanyol. També  tingué  seccions de gimnàstica, atletisme, muntanya, espeleologia, tennis, tennis de taula, basquetbol, futbol sala, ioga, educació  física, teatre i disposava de biblioteca.

  Alguns  dels  seus  esportistes foren campions de Catalunya i d’Espanya, com els gimnastes Evarist Esquerra, Jordi Elies, Josep Garcia i Adolf Folqué, els atletes Guillem Ros, que presidí l’entitat (1963-78), Albert López, Josep Picola, Olga Dalmau i Teresa Rioné, els marxadors Pasqual Aparici i Francesc Villoldo, els lluitadors Gracià Cuesta, Joan Sempere, Josep Maria Vidal, Antoni Olmo, els germans Víctor i Carles Domínguez, i l’aixecador Fèlix Llanos, entre d’altres.

  L’equip masculí d’atletisme guanyà el Trofeu Federació (1946) i el femení s’imposà tres anys consecutius en la Lliga estatal de clubs (1975-77); a més, l’equip masculí de gimnàstica artística fou subcampió de la Lliga estatal (1966). Tot i la modèstia de les seves instal·lacions i la dispersió dels esportistes, que entrenaven en diferents punts de la ciutat, conservà les seves arrels al Barri del Raval. Durant els anys setanta i vuitanta visqué moments d’esplendor i aplegant fins a 2.500 socis. Edità un butlletí mensual (1934, 1956-70, 1991-92) i la revista Pensares (1974).

  El 1972 rebé la placa al Mèrit Esportiu de la Diputació de Barcelona, i el 1983, la placa d’argent del Reial Ordre al Mèrit Esportiu.

  Desaparegué l’any 2004. El 2010 es creà el Club Gimnàstic el Raval Barcelonès com a continuador de la tasca realitzada anteriorment pel CGB”.

  Fonts o origens de document: ,

  Formats: ,

  Creadors/es:

  Aportació de...:

  Dates: , , ,

  Context espaial:

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius: ,

  Descriptius:

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *