Vés al contingut

Espeleologia i excursionisme – 1950’s

  Els precursors de l'Excursionisme del Centre i també de la Espeleologia amb la foto de Família publicada al Butlletí del CGB. Noms notables com: Salvadó, Chias, Sòria, Mallol, Coila, V. Herrando, Esteve, Villoldo, Hernández, Zamora, Quesada i Trullenque.

  Els precursors de l’Excursionisme  i també de la Espeleologia del CGB en la foto de Família publicada al Butlletí del CGB. contemplen noms històrics com: Salvadó, Chias, Sòria, Mallol, Coila, V. Herrando, Esteve, Villoldo, Hernández, Zamora, Quesada i Trullenque.  S´ha de destacar els èxits aconseguits en la Marxa Excursionista de Regularitat de Catalunya en la que vam resultar vencedors durant els anys: 1946/47/49 i 1953/54/55/56, un palmarès mai assolit per cap altre Entitat. La organització de la XII Marxa Excursionista de Regularitat de Catalunya, a l’any 1948 va esdevenir un èxit rotund que ha quedat a la memòria del Club i dels Socis.

  El grup concret d’espeleologia va portar a l’època una tasca  infatigable amb la recerca i l’exploració de coves i simes, culminada amb la descoberta de prospecció i aixecament topogràfic del “Avenc dels Llambrics” però no va ser que fins l’any 1958, quan el Barcelonès organitzà una campanya  espeleològica al Montsec d’Ares, que donà com a resultat la descoberta i l’exploració d’algunes de la cavitats  principals: Graller del Boixaguer, Alçamora, etc.

  A la dècada dels 60’s i 70’s caldria destacar, dels continuadors d’aquesta secció de Muntanya: Mejias, E. Fornieles, Serra, Pons, Mola, Massip, Artola, del Batlle i Graells. Tots ells tenen un historial remarcables de excursions i escalades Pirinenques, Garraf, Montserrat, Montseny, Andorra i moltes altres participacions.

  El grup concret d'espeleologia va portar a l'època una tasca infatigable amb la recerca i l'exploració de coves i simes culminada amb la descoberta de prospecció i aixecament topogràfic del "Avenc dels Llambrics" però no va ser que fins l'any 1958, quan el Barcelonès organitzà una campanya espeleològica al Montsec d'Ares, que donar com a resultat la descoberta i l'exploració d'algunes de la cavitats principals: Graller del Boixaguer, Alçamora, etc.

  Fonts o origens de document:

  Formats:

  Creadors/es:

  Aportació de...:

  Dates: , ,

  Context espaial:

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius:

  Descriptius:

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *