Vés al contingut

Secció Tennis de Taula del CGB – 1950’s

  La secció de Tennis de taula del CGB, es va iniciar als anys 50’s, i ja va tenir una participació molt significativa durant tota aquesta dècada. Any darrera any es va arribar a disposar de molts socis dedicats al Ping Pong. Alguns jugadors notables ja havien assolit la Segona Categoria com els: Arasa, Augé, Arazo i Estruch,

  La secció de Tennis de taula del CGB es va iniciar als anys 50’s, tenint una participació molt significativa durant tota aquesta dècada. Any rera any es va arribar a disposar de molts socis dedicats al Ping Pong.  Alguns jugadors notables ja havien assolit a l’any 1956 la Segona Categoria com els:  Arasa, Augé, Arazo i Estruch, aquest últim va arribar a competir en 1ra. Categoria. A la vegada es va disposar d’un nombre molt important de socis Federats a la Catalana de Tennis de Taula, que participaven freqüentment als Campionats de Catalunya i, algun cop també, als d’Espanya, arribant a tenir fins una quantitat  de 50 inscrits.

  El Centre organitzava infinitat de Campionats socials en els que eren convidats els  equips populars de Catalunya: Igualada CAR, Tenis Barcino, P. D. Españolista,  C. A. Poblet,  Ateneo  Samboyano, Barceloneta  Ajedrez  Club, P. C. Barcelonesa, Club Ariel, C. La Alianza, Club del Libro, Asociación Bonanova,  Club Tívolí, Luises de Gracia, Club Hispamer.

  A l’any 1968 es va iniciar també  a la Secció, la participació femenina en aquesta modalitat i que van està competint fins principis dels anys 90’s.

  Participació de la Secció de Tennis taula al Festival Poliesportiu del CGB, en ocasió del seu 50è Aniversari, en presència del Delegat Nacional d'Esports de l'època: en Romà Cuyàs.
  Participació de la Secció de Tennis taula al Festival Poliesportiu del CGB, en ocasió del seu 50è Aniversari, en presència del Delegat Nacional d’Esports de l’època: en Romà Cuyàs.

  Al 1968, la Secció es va proclamar campiona del Torneig de pre-temporada de la “Ciutat de Sta. Coloma de Gramenet  i, el 1983, es va contractar un entrenador experimentat, en Joaquim Pla que donà més impuls a la Secció, el que va fer augmentar la participació del soci i es van organitzar torneigs d’Alevins, infantils i juvenils, tan masculins com femenins per enfrontant-se  amb altres  equips de la comarca.

  A l’any 1986, la Federació Catalana de T.T. Taula, ens va atorgà la Placa a la Millor Entitat Catalana de Segona Categoria.

  A l’any 1991 el Centre va inscriure equips masculins i femenins a diferents competicions. Com a resultats més destacats el sots-campionat aconseguit a Catalunya per Comarques, la tercera posició en 3ra. nacional i la dotzena en el Campionat de 1ra. Provincial masculina. En categoria femenina, la cinquena posició en el Campionat de Catalunya a Sallent, la tercera de l’equip de 3ra. nacional i la cinquena de 1ra. provincial. Destacar la 1ra. Posició de Raül Martin en 1ra. Provincial i la tercera posició de Laura Rodríguez i Helena Feliu en el Campionat de Catalunya de dobles.

  Finalment a l’any 1992 amb la marxa de l’entrenador de la Secció: en Jorge Miguel i amb ell la majoria dels jugadors, la activitat d’aquesta Secció va restar interrompuda sine die .

  Alguns jugadors notables de l’història del Tennis de Taula del Barcelonès serien:

  Josep Mª Estruch, Tomàs Cortés (Campió de Catalunya), Joan Pareja, Rosendo Cals, Luis Jaime, Manuel Ortiz, Jordi Augé, Francesc  Piñol, Vicente Tabuenca, Eduardo Cruz, Joan Pastor, Jordi Codó, Josep Mª Vilella, Raül Martin, Laura Rodríguez i Helena Feliu entre molts altres.

  Fonts o origens de document:

  Formats:

  Creadors/es:

  Aportació de...:

  Dates: , , , , , , ,

  Context espaial:

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius:

  1 comentari a ;ldquo;Secció Tennis de Taula del CGB – 1950’s;rdquo;

  1. Buenas tardes, os habéis dejado grandes jugadores que compitieron en campeonatos de España y que subieron al Centro Gimnastico Barcelonés a 2 división en los años 74 al 77.
   El Sr. Jose María Estruch padre estaba entonces y había un gran entrenador que se llama Virgilio Ribas, el Sr. Jose María Vilella puede dar fe de ello.
   Saludos y felicidades por todo la gran información que habéis recopilado.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *