Vés al contingut

Fritz Lehmann campió Suís de Gimnàstica – CGB 1950

  Al 1948, la Federació Catalana va fitxar al Campió Suís de Gimnàstica artística Fritz Lehman, el qual va venir per a una estada de sis mesos i es va quedar a viure a Catalunya durant sis anys, coincidint amb el també Campió europeu Joaquim Blume.

  Al 1948, la Federació Catalana va fitxar al Campió Suís de Gimnàstica artística Fritz Lehman, el qual va venir per a una estada de sis mesos i es va quedar a viure a Catalunya durant sis anys, coincidint amb el també Campió europeu Joaquim Blume.  Durant tot aquest temps Lehmann va estar també vinculat al CGB, seleccionant a molt dels nostres components de la Secció de gimnàstica com van ésser: J. Garcia, J. Elies, Valverde, Pizarro, Esquerra, Montserrat, efectuant sovint entrenaments a les instal·lacions del Centre.

  Des del 1945 al 1949 havia competit en Gimnàstica artística en els  nombrosos Campionats europeus:  França, Itàlia, Suíssa, Finlàndia, Austria, Luxemburg, contribuint així a la victòria de l’equip suís en la majoria dels casos. La seva primera competició data del 1937 i la última, amb 54 anys d’edat, a l’any 1970.  També tenia una notable trajectòria cultural amb dibuix, pintura i la música a través del violí.

  Al Barcelonès va deixar una empremta esportiva i humana innegable, entre tots els socis que el van tractar i conèixer, col·laborant sempre en moltes de les manifestacions esportives i socials organitzades pel CGB.

  Fritz Lehmann, entrenador de la Federació Catalana de Gimnàstica artística efectuant un Crist a les anelles de la terrassa de les instal·lacions del Barcelonès, any 1950. A baix, assegut al segon de la dreta, trobem a un jove Joaquim Blume que participava també els entrenaments.
  Fritz Lehmann, entrenador de la Federació Catalana de Gimnàstica artística efectuant un Crist a les anelles de la terrassa de les instal·lacions del Barcelonès, any 1950. A baix, assegut al segon de la dreta, trobem a un jove Joaquim Blume que participava també els entrenaments.
  Un cop més en Fritz Lehmann, entrenador de la Federació Catalana de Gimnàstica artística efectuant un Crist a les anelles i exercicis de gimnàstica artística a la Terrassa de les instal·lacions del Barcelonès, any 1954, coincidint amb els Campionats socials d l'Entitat.
  Un cop més en Fritz Lehmann, entrenador de la Federació Catalana de Gimnàstica artística, efectuant un Crist a les anelles i exercicis de gimnàstica artística a la Terrassa de les instal·lacions del Barcelonès, any 1954, coincidint amb els Campionats socials de l’Entitat.

   

  Al 1948, la Federació Catalana va fitxar al Campió Suís de Gimnàstica artística Fritz Lehman.
  A la foto podem veure en Fritz Lehmann encapçalant el grup de gimnàstica artística, participant dins del 17è Aniversari del CGB i també al Festival Poliesportiu festejat a l’antic local del Saló Iris del C/ València de Barcelona. També es pot veure en formació les Seccions de Gimnàstica Educativa i Ornamental.

   

   

  Formats:

  Creadors/es:

  Aportació de...:

  Dates: , ,

  Context espaial:

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius:

  Descriptius:

  6 comentaris a ;ldquo;Fritz Lehmann campió Suís de Gimnàstica – CGB 1950;rdquo;

  1. Jordi Balaguer i Lombarte

   Jo vaig tindre de professor a Fritz Lehman, al 1951-1954, quan ens entrenava al Col.legi de Ntra.Sra. de la Bonanova (Avui La Salle Bonanova)…era la ostia !!!!!
   Quins records més simpàtics guardo d’ell, com barrejava la gimnastica, amb el violí i les dones !!!!!…era un tio collonut…gràcies a ell i al profe Esquerra, vaig continuar fent i entrenant, després del cole, al gimnàs Lumen amb el meu admirat professor Don Claudio Moyano. Ja no hi han tios com aquells!!!!
   Moyano abans de qu’en Blume arrassès, va fer un equip campiò d’Espanya…i després del Lumen va muntar un altre gimnàs, el “Stadium” al Paral.lel de Barcelona, que jo també vaig inaugurar i van sortir “chavals” molt ferms. Dos d’aquells es van matar en l’accident d’aviò d’en Blume.
   Si algú pot comentar algo sobre aquests temes els hi agrairia molt.

   1. Hola Jordi,
    Soc en Joan Espinosa i responsable d’aquest WEB del CGB Barcelonès. M’ha sorprès i agradat molt el teu comentari en aquesta pàgina sobre en Fritz Lehmann. Quan jo vaig entrà com a soci al CGB, a l’any 1957, acabava de marxar del Centre L’Evarist Esquerra que va ser un gran gimnasta i entrenador. Jo casualment m’havia afeccionat a la Gimnàstica ornamental gràcies en Claudio Moyano. A l’any 1956 jo treballava en una imprenta que estava al davant just del Gimnasio Stadium. No sé si recordaràs que hi havia una finestra que donava a la Av. del Paral.lel i la sala on feien els exercicis sobre unes paral.leles petites a terra, crec que estava amb una mica de subsol. Jo em passava molts minuts en aquella finestra contemplant aquells moviments acrobàtics espectaculars, tan dels deixebles com els del propi Moyano i em vaig dir que jo voldria arribar en aquell nivell.
    Crec que no hi vaig assolir-ho però si que em vaig convertir en un puntal de la gimnàstica ornamental del CGB des de l’any 1957 fins als nostres dies.
    Si vols veure alguna de les meves actuacions visita la pàgina de la Gimnàstica Ornamental. Tinc gent que també va compartir hores d’esport amb Fritz Lehmann.
    Els hi enviaré el teu comentari i el E-mail per si us voleu posar en contacte.
    Molt agraït per la teva participació a la pàgina ¡¡¡
    Joan Espinosa

  2. Jordi Balaguer i Lombarte

   Cuando digo …gracias a el y al profe izquierda…me refiero a Evarist Esquerra,que eran los dos entrenadores en el Colegio.
   Si me dejas un correo electronico, amigo Joan Espionosa, te mandare unas fotos del Gimnasio Lumen y el Stadium con recortes de prensa de la inauiguracion del mismo.

  3. Jo vaig poder gaudir de les classes magistrals del Claudio Moyano ja en la que va ser la seva darrera etapa. Ens explicava les seves vivències, parlava d’en Blume… Increïble veure’l aguantar la vertical molt mes que cap altre dels seus alumnes… amb 70anys fets! Els seus trucs de màgia de prop acompanyaben també les classes i pauses, la seva ràdio, la magnesia corrent pel Terre… quins records! En el meu cas vaig tenir la gran sort que el gimnàs Stadium es va traslladar al carrer Tamarit, just al costat de Paral•lel, a sota de casa, com era jo molt jove podia entrenar sense límits d’horari formant una gran família en la que la propis alumnes tenien cura dels mes joves ( innocentades a banda, es clar hahaha). Grande! Claudio Moyano, encara que per nosaltres sempre va ser, es i serà: El JEFE.

  4. Admiración por el “jefe” tuve la gran suerte de entrenar con él en el Stadium durante cinco años, desde el 67 al 72, época dorada, era como una familia, donde habían más apodos que nombres, que nostalgia, me llamo Alberto Díaz Iniesta, y recuerdo a mis mayores con cariño, Salvador Garcia “Boquitas”, Jaime Gallostra “Andorrano”, Juan Ruiz… Revelde, Lulú, Poeta, Cigaleta, etc, etc…

  5. Jo vaig a entrar al gimnás del col-legi Lumen al any 1953, quan jo tenia 16 anys ,alli estaba el carismatic ” Jefe”, Don Claudio Moyano, que donaba clase als nens i nenes del Col-legi Lumen, situat sobre el gimnas que ocupaba la planta baixa, i a particulars que anavem als horaris restans. Era un tio especial, et parlaba mig catala,castella y frances, habia estat refugiat a França,i alli es va dedicar a Carcazone, a fer gimnasia i donar clases.Cuan va tornar a Barcelona va comenzar a donar clases al col-legi Lumen, va formar un equip campio de Catalunya o España, no recordo be…i quan vaig entrar jo junt emb altres companys,ens va formar i varem guanyar el campionat de Catalunya senior avans de que Blume ho arrases tot.. Tres anys mes tard va montar al Paral-lel
   el Gimnas Stadium, emb els components del nostro equip que va sortir a la prensa esportiva de la ciutat amb els noms dels atletes entre ells jo mateix. M agradaria poder incloure algunas fotos que estem el grup d aquella epoca i la del “Jefe”cuidan-nos de que no ens he la fot-tessim gaire fort…perque llavors no hi havien proteccións com ara hi una vella alfombra atrotinada i doblada t esperan a sota si te la foties desde les paraleles, la barra fixa o les anelles.
   Els darrers dies, en va trucar sa filla qan estaba, ingresat al Hospital del Mar, i el vaig anar a veure avans del seu trespas. Era una gran persona i un tio collonut i simpatic emb moltes anecdotes que t esplicaba de la seva infantesa a Valladolid, del exili,dels seus amors…era una font inagotable.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *