Vés al contingut

Històric de la Secció de Gimnàstica Ornamental 1934 / 2015

  Components destacats dels gimnastes i monitors d'Ornamenta,l des dels inicis fins als nostres dies. És la Secció que ha perdurat en el temps tot i desprès del tancament del Club a l'any 2004.
   

  A la foto superior, components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És la Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del tancament del Club a l’any 2004.

  En la foto, recollida dels arxius del CGB, hi figuren algunes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental. Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras (1950 a 1957),  Josep Sánchez (1957 a 1963), Joan Espinosa (1964 a 2015). Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física, havia iniciat la Secció amb la continuïtat  també d’altres companys.

  El Barcelonès acostumava a festejar els seus Aniversaris al mes de maig amb la intervenció de la majoria de les seccions esportives del Centre, on podien verificar l’estat de competició que assolien les diferents Seccions. A la dècada dels anys 50’s és la època en que el Conjunt Ornamental del Barcelonès va assolir un gran nivell de perfecció amb els seus exercicis i era  molt requerit  en  la participació dels  nombrosos  esdeveniments  esportius que és produïen a la ciutat de Barcelona com arreu del territori.

  Inicis de la Gimnàstica Ornamental al CGB.Inicis de la Gimnàstica Ornamental a les Sales del Barcelonès a la dècada dels 40’s. Observem una  acció força elaborada. Exercici de nou components amb una combinació de 5 unitats de verticals, bases, mitges bases i corones.

  Una mostra de les habilitats del Conjunt Ornamental, durant una Exhibició a l'antic Saló Iris de Barcelona, en ocasió d'un Festival d'Aniversari del Centre a l'any 1950. Monitor Evarist Esquerra.
  Una mostra de les habilitats del Conjunt Ornamental, durant una Exhibició a l’antic Saló Iris de Barcelona, en ocasió d’un Festival d’Aniversari del Centre a l’any 1950. Monitor Evarist Esquerra.

  Actuació del Conjunt ornamental al Camp de Les Corts de Barcelona - 1958Gala esportiva del Conjunt del Barcelonès al Camp de Les Corts de Barcelona. Aquest equip va estar declarat Campió d’Espanya de Gimnàstica Ornamental a l’ any 1958. Monitor:  Evarist Esquerra.

  Exhibició de Gimnàstica Ornamental de les seccions esportives del CGB al Pati de l'antic Hospital de nens de Sant Joan de Deu.
  Exhibició de Gimnàstica Ornamental de les seccions esportives del CGB al Pati de l’antic Hospital de nens de Sant Joan de Deu. A la dècada dels anys 60’s era molt freqüent participar en aquests Festivals Benèfics i posar a prova la forma física dels atletes. 
  Exhibició Ornamental del Conjunt del CGB a la Festa Major de Calella a l'any 1965. Monitor, Joan Espinosa, Components:Josep Suari, Luís Ariza, Franc Suari, Toni Ramírez. A l'esdeveniment va intervenir també la Secció de Lluita Greco romana.
  Exhibició Ornamental del Conjunt del CGB a la Festa Major de Calella a l’any 1965. Monitor, Joan Espinosa, Components: Josep Suari, Lluís Ariza, Franc Suari, Toni Ramírez. A l’esdeveniment va intervenir també la Secció de Lluita Greco romana.
  El conjunt Ornamental seguia als anys 60's de la mà d'en Joan Espinosa. Aquí podem veure un exercici anomenat els Xinets, durant la celebració del 32è Aniversari del CGB al Saló Iris de Barcelona - Any 1965. Components: Manel Collado, Josep Suari i Joan Espinosa
  El conjunt Ornamental seguia als anys 60’s de la mà d’en Joan Espinosa. Aquí podem veure un exercici anomenat els Xinets, durant la celebració del 32è Aniversari del CGB al Saló Iris de Barcelona – Any 1965. Components: Manel Collado, Josep Suari i Joan Espinosa
  Festa del Raval - Conjunt ornamental del CGB - 1970, antic Hospital de la Santa Creu. Components: Josep Suari, Lluis Garcia i Joan Espinosa. També van actuar els infantils de la Secció de gimnàstica educativa del Centre.
  Festa del Raval – Conjunt ornamental del CGB – 1970, antic Hospital de la Santa Creu. Components: Josep Suari, Lluis Garcia i Joan Espinosa. També van actuar els infantils de la Secció de gimnàstica educativa del Centre.  

  Festival del 50è Aniversari del CGB a l'any 1983. El conjunt d'ornamental del Centre en un moment de la seva exhibició de Gimnàstica. Components: Miquel Navarro, Manel Carreño, Josep Suari i Joan Espinosa.

  Festival del 50è Aniversari del CGB a l’any 1983. El conjunt d’ornamental del Centre en un moment de la seva exhibició de Gimnàstica. Components: Miquel Navarro, Manel Collado, Josep Suari i Joan Espinosa.

  Entrenaments al Barcelonès de Gimnàstica ornamental. Exercici de màxima dificultat que s'intentava exhibir-lo en públic. Components: Miquel Navarro i Joan Espinosa.
  Entrenaments de Gimnàstica ornamental al Barcelonès any 1985. Exercici de màxima dificultat que s’intentava poder exhibir-lo en públic. Components: Miquel Navarro i Joan Espinosa.
  Entrenaments del Conjunt ornamental al Barcelonès Monitor: Joan Espinosa. Components: Fadel Serrock, Joan Espinosa i Miquel Navarro. La Sala mostra un aspecte brillant i polit de la època.
  Entrenaments del Conjunt ornamental al Barcelonès Monitor: Joan Espinosa. Components: Fadel Serrock, Joan Espinosa i Miquel Navarro. La Sala mostra un aspecte brillant i polit de la dècada dels anys 90’s.

  Caserna Central de Bombers de Barcelona. Entrenaments entre el conjunt ornamental del CGB i el de Bombers abans de la Festa del Patró del Cos a les Sales de la Caserna Monitor: Josep Carreras. Components Sílvia Espinosa, Miquel Navarro, Ignasi Gatell. Josep Andreu, Fadel Serroukh i Esther

  Caserna Central de Bombers de Barcelona. Entrenaments entre el conjunt ornamental del CGB i el dels Bombers. Festa del Patró del Cos a les Sales de la Caserna any 1998. Monitor: Josep Carreras. Components: Sílvia Espinosa, Miquel Navarro, Ignasi Gatell. Joan Espinosa, Josep Andreu, Fadel Serroukh i Esther.

  Festa Patró dels Bombers - Caserna C/. Provença. Actuació del Conjunt ornamental entre membres de Bombers i del CGB en ocasió de la Festa del Patró del Cos a l'any 2003 - Monitor: Josep Carreras. Components. Joan Espinosa, Josep Andreu, Otelo Rius, Manel Collado i Miquel Navarro.

  Festa Patró dels Bombers – Caserna C/. Provença. Actuació del Conjunt ornamental entre membres de Bombers i del  CGB,  en  ocasió  de  la  Festa  del  Patró  del  Cos  a  l’any 2003  –  Monitor:  Josep  Carreras.  Components: Joan  Espinosa, Josep Andreu, Otelo Rius, Manel Collado i Miquel Navarro. 

  A l'any 2010, una part del Conjunt ornamental del Barcelonès participa a la Festa de fem Paral·lel, mantenint encara el nom del Centre Gimnàstic Barcelonès malgrat haver tancat les instal·lacions a l'any 2004. Components: Sílvia Espinosa. Miquel Navarro i Joan Espinosa
  A l’any 2010, una part del Conjunt ornamental del Barcelonès participà a la Festa de Fem Paral·lel, mantenint encara el nom del Centre Gimnàstic Barcelonès, malgrat haver tancat les instal·lacions a l’any 2004. Components: Sílvia Espinosa. Miquel Navarro i Joan Espinosa

   

  Aquí veiem el nou Conjunt ornamental del CGRB, actuant a la Festa Major del Raval de 2012. Tenien dues noves gimnastes: Anna Espinosa i Sílvia Espinosa així com els continuadors de la Secció Ornamental: Joan Espinosa i Miquel Navarro.
  Aquí veiem el nou Conjunt ornamental del CGRB, actuant a la Festa Major del Raval de 2012. Tenien dues noves gimnastes: Maria Rodríguez i Sílvia Espinosa així com els sempre continuadors de la Secció Ornamental: Joan Espinosa i Miquel Navarro i ja són 50 anys mantenint la Secció de Gimnàstica ornamental del CGB.

   Exercici ornamental del Conjunt del CGRB. Festa del Raval any 2012. Monitor: Joan Espinosa, components: Miquel Navarro, Anna Espinosa i Sílvia Espinosa, continuadors de la Secció de Gimnàstica Ornamental del Barcelonès.

  Exercici ornamental del Conjunt del CGRB. Festa del Raval any 2013. Monitor: Joan Espinosa, components: Miquel Navarro, Anna Espinosa i Sílvia Espinosa, continuadors de la Secció de Gimnàstica Ornamental del Barcelonès.

  Fonts o origens de document: ,

  Formats:

  Aportació de...: , ,

  Dates: , , , , , , , , , , , , ,

  Context espaial: , , , ,

  Possessió/Gestió dels drets: ,

  Nivells educatius: ,

  Descriptius: ,

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *