Vés al contingut

Joan Simarro President Federació Catalana Lluita -1940’s

  Joan Simarro va ingressar com a Director Tècnic esportiu del CGB a l'any 1935. Aviat es va convertir en un puntal indiscutible de la bona marxa esportiva del Centre. Ocupà tota mena de càrrecs tan esportius com directius i Federatius.

  Joan Simarro va ingressar com a Director Tècnic esportiu del CGB a l’any 1935. Aviat es va convertir en un puntal indiscutible de la bona marxa esportiva del Centre. Ocupà tota mena de càrrecs tan esportius com directius i Federatius. Sota la seva direcció la Secció de Lluita Greco romana del Barcelonès va assolir un nivell de competició envejable i entre els seus lluitadors es van fer campions de la seva categoria no solament de Catalunya, sinó també d’Espanya i Internacionals.

  Noms com: Jose Mª Vidal, Enric Catalunya, Germans Sempere, Francesc Tur, Joan Salesa, Joan Landa, Josep Salvador, Gracià Cuesta  i una llarga llista, van posar molt alt el prestigi del CGB. Però la seva trajectòria individual va està plegada de fites importants: entrenador, directiu del Centre, President de la Federació Catalana de Lluita, vocal del Comitè d’Organització dels II Jocs del Mediterrani, àrbitre de competicions, etc.

  Va saber estar sempre al costat dels esportistes i lluitadors del nostre país. Quan injustament, a l’any 1953, no van estar convocats per participar els Campionats del Món, les seves protestes i les dels lluitadors federats a Catalunya, li va costar ésser destituït del seu càrrec de President de la Federació Catalana.

  Titulació que la Comissió gestora del CGB va atorgar a Joan Simarro, com a Professor de Educació Física a l'any 1942.
  Titulació que la Comissió gestora del CGB va atorgar a Joan Simarro, com a Professor de Educació Física a l’any 1942.
  Membres de la Federació de Lluita lliurant premis als Campions. Podem veure al bell mig de la foto en Joan Simarro, protagonista indiscutible per la seva trajectòria en favor del desenvolupament de la lluita Greco-romana. Dècada dels anys 50's.
  Membres de la Federació de Lluita lliurant premis als Campions. Podem veure al bell mig de la foto en Joan Simarro, protagonista indiscutible per la seva trajectòria en favor del desenvolupament de la lluita Greco-romana. Dècada dels anys 50’s.
  Article de La Vanguardia del 7 de juny de 1953 sobre la destitució de la Federació Catalana de Lluita presidida en aquell moment per en Joan Simarro, per donar suport els lluitadors catalans que havien estat injustament desconvocats dels Campionats del Món.
  Article de La Vanguardia del 7 de juny de 1953 sobre la destitució de la Federació Catalana de Lluita presidida en aquell moment per  Joan Simarro, per donar suport els lluitadors catalans que havien estat injustament desconvocats dels Campionats del Món.
  Equip espanyol de la Federació de Lluita. Podem veure a Josep Mª Vidal campió de Catalunya i Espanya i també Joan Simarro en funcions d'arbitre - 1950's
  Equip espanyol de la Federació de Lluita. Podem veure a Josep Mª Vidal campió de Catalunya i Espanya i també Joan Simarro en funcions d’àrbitre – 1950’s

  Joan Simarro rebent de mans d'en Lluís Aparicio la insignia d'or del CGB - 1980's             Joan Simarro recollint la insignia  d’or del CGB de mans d’en Lluís Aparicio. Al fons Josep Fornieles. Any 1985.                                                          

   

  Fonts o origens de document:

  Formats:

  Creadors/es:

  Dates: , , ,

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius:

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *