Vés al contingut

Joan Sempere – Campió de Catalunya i d’Espanya – 1950’s

  Joan Sempere lluitador de Greco-romana de la dècada dels anys 50's. Va assolir un nivell molt competitiu deixant al CGB en un estat important dins d'aquesta especialitat. Va ser molts cops Campió de Catalunya i d'Espanya i va rebre la Medalla d'Or al Mèrit esportiu de la Ciutat de Barcelona.

  Joan Sempere Alós un dels millors lluitadors de Greco-romana de Catalunya i d’Espanya del pes gall a la dècada dels anys 50’s. A l’any 1953 va ésser proclamat, per primer cop, a Múrcia Campió d’Espanya, assolint un nivell molt competitiu i deixant el prestigi del CGB en un estat immillorable dins d’aquesta especialitat esportiva. Va ser molts cops Campió de Catalunya i d’Espanya i, a l’any 1955, va rebre la Medalla de Plata al Mèrit Esportiu de la Ciutat de Barcelona.  Va donar molts dies de glòria a la Secció de Lluita del Barcelonès, obtenint en nombroses ocasions, un primer lloc en els Campionats Socials, Inter-clubs, de Catalunya i d’Espanya. A nivell Internacional va destacar en combats de lluita a: França, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Suècia i Noruega. Per part de la nostra Federació Catalana va rebre, en el seu moment, les millors distincions esportives.

  Malauradament, a conseqüència d’una lesió d’espatlla, lluitant a València amb l’asturià Meana, va haver d’acabar retirant-se prematurament de la Lluita a l’edat de 28 anys, deixant al seu darrera 14 anys d’eixits espectaculars. A nivell tècnic es va convertir també en preparador de lluita i va rebre moltes ofertes de participació de cara als propers Jocs del Mediterrani provinent dels preparadors: Svedberg Suéc i Erkmen Turc.

  Joan Sempere participant amb la Selecció Espanyola de Lluita i pujant al podi com a Campió a l'any 1958, cosa que va ser molt habitual durant tota la seva carrera esportiva dins de la Lluita Greco-romana.
  Joan Sempere participant amb la Selecció Espanyola de Lluita i pujant al podi com a Campió a l’any 1958, cosa que va ser molt habitual durant tota la seva carrera esportiva dins de la Lluita Greco-romana.

  Fonts o origens de document:

  Formats:

  Creadors/es:

  Aportació de...:

  Dates: ,

  Possessió/Gestió dels drets:

  Nivells educatius:

  Etiquetes:

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *