Biografia d’en Josep Suari Planas – 1941 – 2020

 

JOSEP SUARI PLANES, soci del CGB dels anys 50’s i membre destacat de la gimnàstica esportiva i ornamental. L’any 1959, el Monitor del Conjunt d’Ornamental i Esportiva, en Josep Sánchez (Sabú), li va proposar formar part de l’equip de la Secció de Gimnàstica Esportiva,  junt amb altres components de la època como:  Diego Martínez, Luis Ariza,  Macià,  Jordi Juncosa, Reyes, Armengol, etc. convertint-se, molt aviat, en un membre molt actiu participant també en les activitats de la resta de Seccions de la Entitat.

 

 Inici de la Gimnàstica ornamental d’en Josep Suari  – Escola de la Torrassa (Hospitalet) Festival esportiu de l’any 1960.
Components del Grup de Gimnàstica:  Antonio Octavio, Diego  Martínez, Luis  Ariza,  Josep  Suari, Macià, Jordi  Juncosa, A.  Reyes.  Agenollat a l’esquerra de la imatge  veiem  participant en la Gimnàstca esportiva en JOSEP  SUARI. Any 1962
JOSEP  SUARI,  Joan  Espinosa,  Conrado  Liarte i Antonio Bosch.  Inici de la renovació del Conjunt Ornamental – Any 1960
Festival Esportiu del CGB Saló Iris  –  JOSEP  SUARI aquí ja era portor indiscutible, Joan Espinosa, Martin – Manel Collado. Posteriorment durant la dècada dels 60’s, de la mà de l’entrenador Josep Garcia, va destacar també,  participant amb l’equip de  la esportiva en nombroses proves i campionats de notable èxit. Hem de remarcar el segon lloc per equips de la II Lliga Nacional de Gimnàstica per Clubs, celebrada al Gimnàs Municipal de Montjuïc a Barcelona a l’any 1966. 
Equip de gimnàstica esportiva del CGB - Sub-Campió de la Lliga de Gimnàstica per Clubs al 1966, celebrat al Gimnàs Municipal de Montjuïc a Barcelona.
Equip de gimnàstica  del  C G B.  Aquí veiem la evolució gimnàstica d’en  JOSEP  SUARI  en  el  Camp  de  la  Esportiva. Durant tota la seva trajectòria gimnàstica, va demostrar una tenacitat i capacitat de treball en totes les seccions del Centre, que hi va participar, destacant  posteriorment en la  Gimnàstica Ornamental, durant el període en que aquesta Secció va passar a mans del Monitor  JOAN ESPINOSA  actuant  molt  aviat en totes les nombroses Gales esportives i benèfiques en que participava el Centre. 
Manel Collado – Luis Ariza – JOSEP SUARI i Monitor: Joan Espinosa. Alguns  entrenaments  habituals.  Sales del Barcelonès  sobre la Gimnàstica  0rnamental.
Exhibició Ornamental del Conjunt  del  C G B  a la Festa Major de Calella a l’any 1965. Monitor: Joan Espinosa, Components:  JOSEP SUARI, Lluís Ariza, Franc Suari, Toni Ramírez.   A  l’esdeveniment  va  intervenir també la Secció de Lluita Greco romana. 

En aquests exercicis de Gimnàstica Ornamental en Josep Suari feia les funcions de Portor i també de Mitja base. Les instantànies corresponen a la Sala del Barcelonès i el Saló iris a l’Any 1964. Els Gimnastes:  A. Ramírez – F. Suari – J. Suari – L. Ariza – M. Collado – C. Liarte – J. Campos i J. Espinosa.

A  destacar, sobre de tot, la  extraordinària  participació  d’en  JOSEP  SUARI  en el Festival de l’Entitat en ocasió del 50è Aniversari (Noces d’Argent)  a l’any 1983.  A dalt trobem els gimnastes:  JOSEP  SUARI, Miquel Navarro, Manel  Collado i Joan Espinosa. que van conservar viva i en acció, la Secció de Gimnàstica Ornamental  del  C G B  des de l’any 1960  fins  més enllà del tancament del Centre al 2004.
Festival del 50è  Aniversari del CGB a l’any 1983.  El Conjunt Ornamental del Centre en un moment de la seva  exhibició  de Gimnàstica. Components:  Miquel  Navarro,  Manel  Carreño,  JOSEP  SUARI  i  Joan Espinosa. 
El Conjunt Ornamental del  C G B  al Festival Poliesportiu del 50è del Barcelonès, davant  l’atenta mirada de familiars i esportistes participants, durant la celebració a la pista esportiva de l’antic solar de Can Mateu, avui  Plaça dels Àngels.

Fonts o origens de document: ,

Creadors/es:

Aportació de...: ,

Dates: , , , , ,

Context espaial: , ,

Possessió/Gestió dels drets:

Nivells educatius: ,

Descriptius:

2 comments

  1. Voldria saber sobre Joan Josep Suari Planas. Soc Francisco Monerris, un antic amic de la mili. Gràcies

    1. En Josep Suari Planas va morí l’any 2020.
      Si estàs interessat puc comunicar-te amb la seva Vídua.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *