Vés al contingut

El dilluns, 3 de desembre vam assistir a l’acte de descoberta del faristol de memòria al carrer Ramelleres,17 per recordar la Casa de la Maternitat. La Casa de la Maternitat, antiga Casa de la Misericòrdia, altrament dita també Casa de la Caritat havia estat un espai d’acollida dels infants orfes de la ciutat de Barcelona.

A l’any 2003, l’ajuntament de Barcelona va restaurar el Torn i just davant de la façana de l’edifici, va instal·lar una petita placa d’acer a terra commemorativa que ho identifica com Petit Paisatge de Barcelona i que recorda el torn dels orfes de La Casa de la Misericòrdia fundada en 1583. El Torn va funcionar fins l’any 1931. En aquells temps “Qui volia deixar-hi un nadó, el col·locava al torn i feia girar la roda. L’escletxa que veiem a l’esquerra servia per deixar-hi almoines”. Ara que s’ha netejat i polit la placa, es veu millor.

La Casa de la Misericòrdia, havia estat un conjunt d’edificis que es van mantenir en perfecte estat fins el segle XIX. En aquesta Casa hi residien les germanes de la Caritat. Actualment aquest edifici és la seu del districte de Ciutat Vella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *