Vés al contingut

Notícies

Sam ens mostra el mural fotogràfic

Ecomuseu Gitano – Visita i Itinerari amb l’ús de les noves tecnologies

    El mes de juliol vam visitar l’EMUGBA, l’Ecomuseo Gitano Urbà de Barcelona, de la mà d’en Sam ‘Mosquetón’ i la Talita Gabarre.
    El museu està ubicat en uns baixos de lloguer de protecció oficial al carrer de la Cera del Barri del Raval. Ocupa un espai simbòlic d’uns 50m2 molt ben aprofitats.

    Maqueta de Memòria del Raval

      El 9 de novembre vam celebrar la Festa dels Ravals en els jardins Rubió i Lluch de l’Hospital de la Santa Creu ubicats al costat de la Biblioteca de Catalunya.

      Descoberta del faristol de la Casa de la Maternitat

        El dilluns, 3 de desembre vam assistir a l’acte de descoberta del faristol de memòria al carrer Ramelleres,17 per recordar la Casa de la Maternitat. La Casa de la Maternitat, antiga Casa de la Misericòrdia, altrament dita també Casa de la Caritat havia estat un espai d’acollida dels infants orfes de la ciutat de Barcelona.

        Raval Rumbero

          La Rumba Catalana ha tornat amb força al Raval

          El dissabte 20 de gener de 2018, des de les onze del matí fins a la vesprada, va tenir lloc un gran esdeveniment a la Ronda Sant Pau amb el c/ de la Cera. Es van inaugurar les dues mitgeres dedicades a la rumba catalana dels números, 6 i 57 del carrer de la Cera.

          Commemoració 40 Anys de laSal bar.biblioteca feminista

            Tal i com es va acordar a la Taula de Memòria Històrica i Democràtica del districte de Ciutat Vella, el 22 de maig es va celebrar un acte/tertúlia en commemoració dels 40 anys de laSal, bar-biblioteca Feminista, al carrer Riereta. La regidora Gala Pi ens va honorar amb la seva presència i un petit discurs.

            “Patufet en guerra”, exposició

              La revista d’humor «En Patufet» va ser molt popular arreu. Va continuar publicant després del 18 de juliol de l’any 1936 fins a finals de 1938. Això va ser molt important perquè va ajudar molt a nens i a adults a aprendre el català.

              Nova web de la Mediateca

              A la Mediateca estem d’enhorabona, perquè aquest més estrenem una nova imatge de la nostra pàgina web. Amb una nova imatge i una millor classificació de continguts volem que la Mediateca sigui més accessible un punt per que la gent pugui conèixer la historia del barri del Raval.