Vés al contingut

Dimarts 26 de juliol del 2011 ens trobem de nou amb el grup de la Llar de l’Avi.

A la sala hi trobem projectada la línia de temps amb les presentacions de les participants i un cartell trobat a Internet on hi ha dibuixada la façana del que havia estat el Cine Padró. Un cartell de finals dels anys setanta, quan s’hi va instal·lar la Filmoteca de Catalunya.

Són molts els records del cine Padró que apareixen, des del fet de passar-hi moltes tardes disfrutant de les dobles sessions, fins al fet que el pare hagués après l’ofici d’operador en la seva sala de projecció, ofici al que es va dedicar molts anys al cine Verdi.

Sabem quan va passar a ser la seu de la Filmoteca, però quan s’hi va instal·lar?

Uf, de tota la vida! Tota la vida que l’hem vist allà!

També trobem algú que no hi havia anat mai. Sembla que tenim una publicació localitzada que ens ajudarà a conèixer la història d’aquest espai emblemàtic des d’un altre punt de vist diferent al del record vivencial.

Grup a la sala abans de sortir a localitzar el cine Padró

Ens hem acostat al número 31 del carrer la Cera i, davant d’on havia estat instal·lat el cinema, enregistrem els records i experiències que ens transmeten la Maria, la Pepita, la Lita, la Maria, la Mercè, la Maite, la Susana… i tot amb la incorporació improvitzada de la Dhilara, que agafa el paper de microfonista.

I tot d’una, ja arribat l’agost. Tot i l’alegria d’entrar en el temps de vacances, sabem que trenca el ritme del projecte, que ens atura ara que comencem a tenir tant de material enregistrat. Però quedem que al setembre ens retrobem per a construir i reconstruir històries del barri i mostrar-vos els materials a l’arxiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *