Vés al contingut

La revista d’humor «En Patufet» va ser molt popular arreu. Va continuar publicant després del 18 de juliol de l’any 1936 fins a finals de 1938. Això va ser molt important perquè va ajudar molt a nens i a adults a aprendre el català. Va haver de fer força equilibris per salvar els talls de la censura a la qual estava sotmesa la premsa del moment donant una aparença de normalitat en el dia a dia.

Acabada la guerra la revista va entrar als armaris dels lectors.

L’exposició passa revista als esforços per mostrar una realitat sota control. A través dels acudits i les historietes que publicava, queden reflectides les penúries que se centraven en la manca de menjar i el mercat negre existent.

Patufet en guerra, ha estat comissariada per Julià Guillamon. La mostra, incorpora llibres, imatges originals i audiovisuals de l’època. Romandrà oberta al públic del 19 de gener al 31 d’agost del 2017.

Malgrat la seva vinculació amb el món catòlic, la revista ‘En Patufet’ no va ser suspesa. Va mantenir la major part dels seus col·laboradors, entre els quals destaquen Josep Maria Folch i Torres, i els dibuixants: Junceda, Cornet i Muntanyola.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *