Vés al contingut

La Rumba Catalana ha tornat amb força al Raval

El dissabte 20 de gener de 2018, des de les onze del matí fins a la vesprada, va tenir lloc un gran esdeveniment a la Ronda Sant Pau amb el c/ de la Cera. Es van inaugurar les dues mitgeres dedicades a la rumba catalana dels números, 6 i 57 del carrer de la Cera.
Les dues escultures del artista Luis Zafrilla ens recorden la història de la rumba a partir dels seus inicis i a través dels seus artistes més rellevants: l’Orelles, la Pepi, el ¨Huesos¨, el Chacho, en Pescailla…sense oblidar en Peret i molts altres.
Les mitgeres també són i seran un testimoni de la diversitat y la creativitat del barri del Raval. Creiem que és important preservar aquest valor de la nostra cultura popular: el llegat artístic del poble gitano, a més de l’alegria de la seva gent i el carrer. Aquest homenatge vol deixar constància de la visibilitat i reconeixement de tot el que la rumba ens ha aportat als barcelonins.

Tanmateix la celebració va ser molt atapeïda d’actes tals com: tallers de rumba, palmes i percussió, la cercavila rumbera amb la participació de Sam Mosketon i Cajones Sanroqueros, programa de ràdio amb convidats especials, paellada Sarandonga, disc fòrum a la sobretaula i a la vesprada es va acabar amb un gran concert.
Les activitats totes elles gratuïtes van ser tot un exitàs rebent una afluència massiva de gent del barri i d’altres parts de la ciutat.

Que visca la Rumba, visca el carrer de la Cera i visca la nostra «Gitana hechicera». Felicitats!

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *