Vés al contingut

Dimarts 19 de juliol ens trobem amb el grup de dones de la Llar de l’Avi.
La forta tormenta de la nit passada ens fa replantejar la previsió de sortir al barri a documentar amb fotos les localitzacions conegudes dels antics safarejos. Què hi trobem ara?
Així que decidim quedar-nos al local i, després de gravar les presentacions de la Maite, la Maribel i la Lluïsa, que s’han incorporat avui, un cop finalitzada la Festa Major, i donar una ullada als materials aportats a la sessió anterior, la Maria ens presenta aguns materials que ha dut sobre el projecte que es va iniciar al voltant de la recuperació de la figura de les bugaderes a Ciutat Vella, projecte que va quedar aturat, però del que conserva força feina.

Alguns dels temes que han sorgit durant la tertúlia han estat:

  • la recuperació de figures històriques i la seva revalorització en el moment contemporani: cas de les bugaderes i de les trementinaires;
  • la Vall de Barcelona: rius, rieres i torrents;
  • la riquesa del subsòl del Raval;
  • les transformacions urbanístiques i la seva repercussió històrica i comunitària;
  • els safarejos de Sant Llàtzer i la història de la illa entre plaça Padró, carrer del Carme, carrer de Sant Llàtzer i carrer Hospital;

Per acabar la sessió hem enregistrat les respostes a la pregunta: quins records tens dels safarejos del barri?

Són molts els temes interessants que van sorgint, així que haurem de fer una selecció per treballar les properes setmanes.

Quin plaer poder col·laborar, recollir experiències i coneixements per escriure la pròpia història!

Continuem!

+ info

Si us interessa el tema de les bugaderes, l’any 2008 es va realitzar un projecte de recerca que va tenir com a resultat una publicació i el disseny d’una exposició:

Qui té roba per rentar?

el crit de les antigues bugaderes pels carrers de Barcelona

Homenatge a les dones que fan i han fet bugada al llarg de la història

Per conèixer una mica més el projecte i els continguts de l’exposició podeu consultar el document o el web del Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison

1 comentari a ;ldquo;Segona tertúlia amb la Llar de l’Avi;rdquo;

  1. tenim de seguir aquesta recerca de les bugaderes del barri si deu vol l´any que ve al mes de març tindrem el cap gros de una bugadera , es batejaran tost els capgrosos i es fara la segona festa de cultura popular, amb participació de gegants d´altres barris. Si tengasim el material escanejat , potser es podris fer algún muntatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *