Vés al contingut

Mediateca del Raval

logoMediatecaEl projecte de la Mediateca del Raval es basa en la creació col·lectiva d’una mediateca participativa al Raval de Barcelona, que esdevingui una memòria activa, dinàmica i viva de les històries, memòries i representacions culturals dels diversos col·lectius, entitats i xarxes que formen part i configuren el barri.

La Mediateca del Raval vol ser un espai digital en línia, viu i obert a la participació, elaborat amb eines de programari lliure. Vol ser una mirada alerta i que s’adapti a les dinàmiques i necessitats de cada grup, entitat o xarxa participant del projecte. Vol ser un reflex dels contextos de canvi i emergència del moment contemporani. Vol ser un espai col·lectiu per l’intercanvi de la diversitat de memòries i produccions del nostre barri. Vol ser un fons de materials i cultura viva que entenem és necessari recollir, arxivar i difondre.

 L’any 2009, Ravalnet, la Xarxa Ciutadana del Raval, inicià el projecte de la “Mediateca del Raval”, una iniciativa que vol digitalitzar, documentar, arxivar i difondre per Internet les memòries de les entitats, projectes i veïns i veïnes del barri. Per a fer això possible oferim les eines tecnològiques basades en la filosofia del programari lliure. Conscients que el seu ús requereix de coneixements tècnics, des dels inicis, es posà a disposició de les persones interessades el recolzament d’una persona tant a nivell de dinamització de la participació, com de la formació i acompanyament en l’ús de les eines i la creació i publicació de continguts.

Entenem la Mediateca com un espai obert a la participació i a la consulta dels continguts, pensat per a que tothom pugui consultar els continguts i reflexions lliurement i esdevingui un espai digital que reuneixi les aportacions de les gents del barri, convertint-se en un valuós material pedagògic entorn la construcció col·lectiva de la memòria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *