" Considerem de gran importància la tasca d'identificar i senyalitzar les empremtes que queden impreses en l'espai actual per a la construcció d'una memòria col·lectiva i participativa diversa, així com visibilitzar la feina que està duent a terme la Mediateca en la construcció i transmissió de la memòria del Raval. La cultura i memòria d'un territori és un valor afegit no només per als que resideixen sinó també per a les noves generacions, nouvinguts i persones de pas, crea sentiment de pertinença del lloc i riquesa cultural." ( Territoris Oblidats i Mediateca del Raval)  

 

últimes publicacions

Las Pieceras – Conxita

La Conxita es filla de Gràcia, va aprendre l’ofici de corbatera que continuà fent a casa, a més a més de haver de fer les tasques domèstiques, cobrant per dotzenes de corbates fetes.

Las Pieceras. Ampar

L’Ampar va començar a treballar als 12 o 13 anys, d’aprenenta al taller d’un sastre. Poc temps després es quedar treballant a casa amb la seva mare les dues feien els colls i punys de les camises. Ella i la seva mare vivien de les peces que feien a casa.

Las Pieceras. Antònia

L’Antònia va viure sempre al POBLE SEC al carrer Roser. Els pares tenien una botiga de gèneres de punt al mateix carrer, en casar-se es quedar a viure amb el seu marit i els seus pares a la botiga. Als vespres i diumenges ella es treia un sobresou forrant botons per una empresa tèxtil.

Las Pieceras. Lola

Lola llego de Castellon en el 1955, paso de realizar los trabajos tipicos de la vida de campo a trabajar de cocinera en un bar, donde conoció a muchas mujeres “Pieceras”…