" Considerem de gran importància la tasca d'identificar i senyalitzar les empremtes que queden impreses en l'espai actual per a la construcció d'una memòria col·lectiva i participativa diversa, així com visibilitzar la feina que està duent a terme la Mediateca en la construcció i transmissió de la memòria del Raval. La cultura i memòria d'un territori és un valor afegit no només per als que resideixen sinó també per a les noves generacions, nouvinguts i persones de pas, crea sentiment de pertinença del lloc i riquesa cultural." ( Territoris Oblidats i Mediateca del Raval)

 

senyalem_Page_1 senyalem_Page_2 senyalem_Page_3 senyalem_Page_4  
« prev12next »
ampar

Las Pieceras. Ampar

L’Ampar va començar a treballar als 12 o 13 anys, d’aprenenta al taller d’un sastre. Poc temps després es quedar treballant a casa amb la seva mare les dues feien els colls i punys de les camises. Ella i la seva mare vivien de les peces que feien a casa.

captura_antonia_1
,

Las Pieceras. Antònia

L’Antònia va viure sempre al POBLE SEC al carrer Roser. Els pares tenien una botiga de gèneres de punt al mateix carrer, en casar-se es quedar a viure amb el seu marit i els seus pares a la botiga. Als vespres i diumenges ella es treia un sobresou forrant botons per una empresa tèxtil.

mariangels
,

Las pieceras. Àngels

La Mª Àngels va començar a treballar als 14 anys a la Papereria Rocafort. Més tard va acabar els estudis de peritatge mercantil i va trobar feina de comptable, quan es va casar continuà treballant a casa. Als 65 anys no va poder accedir a cobrar la totalitat de la jubilació…