Vés al contingut

1968

Biografia – Ramon Mentruit – Lluitador – 1936 / 2017

    Ramon Mentruit ha estat un lluitador de grecoromana del CGB de la dècada daurada dels anys 60’s – Va ser campió de Catalunya de la seva categoria. Seleccionat Internacional per la Federació Espanyola de Lluita a l’any 1968 i Gracià Cuesta com a Seleccionador.
    En companyia d’en: Ariel, Segorb, Mentruit, Cortés, Olmo… van protagonitzar, molts cops , enfrontaments força interessants amb la veïna Selecció de Lluita Francesa i també van proclamar al CGB Campió per Clubs en diverses ocasions.

    Josep Mª Vidal Català – Lluitador 1948

      Lluitador de greco-romana del CGB Campió de Catalunya i Espanya del pes mitjà a l’any 1948, 49, 50, 51,52 i al 1953 en la categoria dels semi-pesats. Seleccionat per la Federació espanyola de Lluita per participar en els diferents Campionats nacionals i Internacionals. Va ostentar el record de participació en competicions fins ben entrat l’any 1968. Ha estat un dels lluitadors més regulars de la història de la Secció de lluita de greco-romana del Barcelonès. Va participar també en altres Seccions esportives del Club i una peça clau en l’esplendor de la Secció de LLuita del CGB.

      Lluitadors del CGB Seleccionats a Europa – 1968

        Foto de família de la Selecció espanyola de Lluita a l’Aeroport del Prat, poc abans d’embarcar destinació a Copenhague per participar als Campionats d’Europa de Lluita Greco-romana.
        Aquest fet culminava una etapa brillant de la Secció de Lluita del CGB, tot al llarg de la dècada dels anys 60’s que, de la mà de l’inefable Sogorb i, com no, de l’etern Gracià Cuesta, els nostres campions de la Lluita havien estat seleccionats com son: OLMO, MENTRUIT, MOLINA, MIRET i ARIEL que durant molts anys van augmentar enormement el prestigi del nostre Centre.

        Conjunt Ornamental històric del CGB – 1962/2004

          Els gimnastes: Josep Suari, Miquel Navarro, Manel Collado i Joan Espinosa han conservat viva i vigent aquesta especialitat de Gimnàstica Ornamental, que es remunta des dels origens del Barcelonès als anys 1940’s, i que ha perdurat més enllà del tancament del Centre al 2004.
          Aquí els veiem durant la seva participació al festival poliesportiu que es va celebrar en ocasió del 50è Aniversari del CGB a la pista esportiva de l’antic solar de Can Mateu, instal·lada expressament per aquest esdeveniment important del Centre.

          Secció Tennis de Taula del CGB – 1950’s

            La secció de Tennis de taula del CGB es va iniciar als anys 50’s i ja va tenir una participació molt significativa durant tota aquesta dècada. Any rera any es va arribar a disposar de molts socis dedicats al Ping Pong. Alguns jugadors notables ja havien assolit a l’any 1956 la Segona Categoria com els: Arasa, Augé, Arazo i Estruch, aquest últim va arribar a competir en 1ra. Categoria. A la vegada es va disposar d’un nombre molt important de socis Federats a la Catalana de Tennis de Taula, que participaven freqüentment als Campionats de Catalunya i, algun cop també, als d’Espanya, arribant a tenir una quantitat de 50 inscrits, organitzant també el Centre infinitat de Campionats socials i combinats d’Interclubs.

            Gracià Cuesta ha estat Gracià Cuesta un lluitador destacat de Greco romana, entrenador i seleccionador nacional.

            Gracià Cuesta – Campió d’Espanya – 1935

              Gracià Cuesta ha estat tota una institució al Centre Gimnàstic Barcelonès. Campió d’Espanya de lluita greco romana dels pesos gall i mosca al 1935-36, 1944-45 i 1948.
              Entrenador vitalici durant tota la existència del CGB i Seleccionador nacional participant al Campionat d’Europa d’Helsinki de l’any 1968 amb lluitadors de greco romana.del nostre Centre, com: Olmo, Mentruit, Miret, Ariel i altres seleccionats de Espanya i es pot dir amb rotunditat que va dedicar la major part de la seva vida abocada al CGB.