ÀLBUM 13 CGB
En aquest àlbum de fotografies gaudirem de la secció d’atletisme en la dècada dels anys ’60. Podreu descobrir els atletes competint en les diferents modalitats,… Llegiu més »ÀLBUM 13 CGB
En aquest àlbum de fotografies gaudirem de la secció d’atletisme en la dècada dels anys ’60. Podreu descobrir els atletes competint en les diferents modalitats,… Llegiu més »ÀLBUM 13 CGB
Foto dels inicis de la Gimnàstica Ornamental a les Sales del Barcelonès, avui anomenat: (Acrosport). Observem una acció força elaborada. Exercici de nou components amb una combinació de 5 unitats de verticals, un pont i un central de corona de braços amb braços definint la composició ornamental final. Desprès han evolucionat molt els exercicis amb la seva complexitat.
Presidents del Barcelonès que han tingut una rellevància especial a través de la seva dedicació desinteressada en favor de la bona marxa esportiva i cultural del Centre. Amb les dificultats pròpies de una Entitat dedicada a la difusió de l’esport, sense ànim de lucre, però revestits d’entusiasme i disposant del màxim esforç de sacrifici en favor de tot el que signifiqués Cultura i activitat física al Barri del Raval.
Hauriem de destacar entre tots ells en Francesc Parramon com a Fundador, Víctor Herrando, Francesc Piñol, Guillem Ros i Lluís Aparicio per haver-li dedicat molts anys de la seva vida a la Presidència del CGB
Als inicis de la Fundació del Centre Gimnàstic Barcelonès es va improvisar una modesta Biblioteca amb pocs trofeus i documents encara als seus prestatges. És va sufragar amb donatius i aportacions dels socis de l’Entitat. En principi disposava d’uns dos-cents a tres-cents volums, dedicats principalment a l’Esport i la Muntanya. Funcionava per servei de préstec a domicili. Molts bibliotecaris es vam fer càrrec d’aquesta Secció Cultural, però s’hauria de fer destacar al polifacètic Josep Brunet que, no solament s’hi va encarregar sinó que, també escrivia versos i poesies relatius a la muntanya i la natura.
Paco Mesonero, Soci del CGB als anys 70’s, esportista de Fitness, Gimnàstica i Culturisme, ha estat un home d’una gran empatia i esportivitat en el nostre Centre. Campió de Culturisme de Barcelona, Catalunya, Espanya i Monitor de gimnàstica esportiva al Barcelonès a la dècada dels anys 70’s.
Sense cap mena de dubte amb el que ha destacat, per sobre de tot, és amb la especialitat de la dieta i el Culturisme, havent arribat a les primeres posicions dels Campionats d’aquesta proba atlètica trepitjant el pòdium de la primera posició en el trofeu Ciutat de Barcelona al 1991.
Francesc Parramon va ésser la persona clau per la Fundació del CGB. Tenia una idea clara i bàsica a la època: Crear un ambient cultural i esportiu que aixoplugués les necessitats de la classe mitjana i treballadora de Barcelona. El maig del 1933 es va aconseguir la obertura del Centre, però durant la guerra civil espanyola va haver de exiliar-se al país veí de França. Era una persona d’un perfil intel·lectual i emprenedor al mateix temps.
Al mes de novembre de 2008 és va fer un Memorial històric del Centre Gimnàstic Barcelonès a les sales del Centre de Serveis Personals de l’Erasme Janer 8 de Barcelona. Desprès de recuperar material d’arxius del CGB propis i particulars sobre, literatura, fotos, butlletins, copes, trofeus, etc., es va poder organitzar una exposició molt notable cobrint un aspecte molt ampli de les activitats culturals i esportives del Centre.
Celebració del 76è Aniversari del CGB al Restaurant de l’Hotel Barceló-Sants, coincidint amb el 5oè Aniversari de la accidentada mort del gran gimnasta Joaquim Blume l’any 1959. En el decurs de la vetllada es va passar un audiovisual amb un resum de la vida esportiva d’aquest cèlebre Campió. L’acte es va tancar amb una sessió de ball familiar entre tots els socis.
Visita a les instal·lacions del Centre Gimnàstic Barcelonès en ocasió de la inauguració dels nous vestidors del Club a l’any 1986. Acompanyant al President de la Generalitat de Catalunya podem veure dos socis emblemàtics del Centre, de la secció de Lluita Grecorromana: Gracià Cuesta i Antoni Olmo, monitors i campions d’Espanya i Catalunya de la seva especialitat.
Foto de família dels participants del CGB a la Jean Bouin de l’any 1950 davant el portal d’entrada del Centre Gimnàstic Barcelonès C/ Joaquim Costa 22 – Barcelona Com es pot apreciar existia una gran afecció entre els socis del Club per aquesta cursa emblemàtica de la ciutat de Barcelona.
Hem de remarcar que el President de l’Entitat als anys 1945-1956 en Francesc Piñol havia intervingut en més d’una ocasió a la Cursa i, la seva filla Mª Rosa Piñol va ésser de les primeres dones en participar i propulsar a les atletes femenines a la Jean Bouin. Per molt dels Socis de l’Entitat, participar en aquesta Cursa era un clàssic.
A l’any 1958, va ésser una època en que el Conjunt Ornamental del Barcelonès assolia un gran nivell de perfecció amb els seus exercicis ornamentals i resultava molt requerida la seva participació en els nombrosos esdeveniments esportius que és produïen a la ciutat de Barcelona.
Aquesta instantània fotogràfica correspon a l’antic Camp de Les Corts del Futbol Club Barcelona en ocasió d’una exhibició del Conjunt del CGB a la mitja part d’un partit del Barça.
A l’Any 1960 es van anar obrint, pel Centre Gimnàstic Barcelonès, les pistes d’atletisme a les fèmines i, poc a poc, encara que en precaució, s’utilitzaven regularment. Aquelles dones intrèpides de la època es deien: Ana Mª Sibert, Mª Carmen Ruiz, Luisa Consegal, Eva Cosné i al final de l’any 1971 aterraven al C/ Joaquim Costa els “Consegal” Micky i Isa, procedents del Natació Barcelona. Casualment es van ensopegar amb en Guillem Ros, Josep Calvet de la secció d’atletisme i la resta de l’equip i es van trobar molt a gust amb el tracte del nou Club Barcelonès.