Àlbum 4 CGB
L’ àlbum que teniu a mans, s’inicia amb la foto dels fundadors del Centre. A mesura que anem passant les pàgines trobem fotos de les… Llegiu més »Àlbum 4 CGB
L’ àlbum que teniu a mans, s’inicia amb la foto dels fundadors del Centre. A mesura que anem passant les pàgines trobem fotos de les… Llegiu més »Àlbum 4 CGB
Foto dels inicis de la Gimnàstica Ornamental a les Sales del Barcelonès, avui anomenat: (Acrosport). Observem una acció força elaborada. Exercici de nou components amb una combinació de 5 unitats de verticals, un pont i un central de corona de braços amb braços definint la composició ornamental final. Desprès han evolucionat molt els exercicis amb la seva complexitat.
Salvador Zoroa soci practicant de les seccions varies del Centre que va col.laborar ininterrompudament des de la dècada dels anys 70’s en les iniciatives culturals i esportives del CGB, participant en moltes de les seccions del Club, entre elles la Gimnàstica i el Futbol Sala. Portat de la mà del seu pare Salvador, es va incorporar al Barcelonès desenvolupant un historial esportiu molt intens a la Entitat.
El més rellevant és que, en una època molt complicada econòmicament de la Entitat, a les darreries del sègle XX, va ésser escollit com a President del Club per intentar impulsar-lo cap un futur nou i millor, coincidint amb la arribada del any 2000.
La Gimnàstica Educativa femenina va tenir una gran profusió en el nostre Centre i, de la mà dels grans Professors d’aquesta especialitat com: Tomàs Cabrero, Ramon Conejero, Agustí Nacente, Marta Romà i altres, va gaudir, durant moltes dècades,d’una popularitat important al CGB, fins al punt que, amb la participació de les dones s’omplia el que era la Sala gran del Barcelonès en les classes tan matinals com vespertines. Això va donar molt d’ambient al Centre i a la vegada, es va enriquir d’un nodrit grup de dones que, puntualment, amb el seu esforç i dedicació van aportar també molta vida al Barri del Raval.
Alguns components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És una Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del sobtat tancament del Club a l’any 2004.
En les fotos, recollides dels arxius del CGB, hi figuren unes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental.
Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras 1950 a 1957, Josep Sánchez 1957 a 1963, Joan Espinosa 1964 a 2015. Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física havia iniciat la Secció amb la continuïtat també d’altres companys.
Als inicis de la Fundació del Centre Gimnàstic Barcelonès es va improvisar una modesta Biblioteca amb pocs trofeus i documents encara als seus prestatges. És va sufragar amb donatius i aportacions dels socis de l’Entitat. En principi disposava d’uns dos-cents a tres-cents volums, dedicats principalment a l’Esport i la Muntanya. Funcionava per servei de préstec a domicili. Molts bibliotecaris es vam fer càrrec d’aquesta Secció Cultural, però s’hauria de fer destacar al polifacètic Josep Brunet que, no solament s’hi va encarregar sinó que, també escrivia versos i poesies relatius a la muntanya i la natura.
Agustí Nacente del Aguila va ésser, conjuntament amb en Tomàs Cabrero i Ramon Conejero, un monitor de Gimnàstica molt polivalent al Centre Gimnàstic Barcelonès, des de la dècada dels anys 1950’s fins als 1990’s i un col·laborador incansable en moltes de les seccions del Club, com: Muntanyisme, Curses atlètiques, Halterofília i festivals poliesportius.
Va ocupar una gran part de la seva joventut a les manifestacions esportives i culturals del Barcelonès, i va ser molt apreciat entre les sòcies practicants del CGB per la seva llarga trajectòria dedicada a la gimnàstica femenina.
Vídeo de les últimes accions esportives a les sales del Centre Gimnàstic Barcelonès, poc abans que l’antic Centre del C/ Joaquim Costa hagi estat desmantellat per convertir-lo en una Residència d’estudiants. Podem veure encara algun dels components de la Secció de Gimnàstica Ornamental, en Miquel Navarro i Joan Espinosa, en una sessió d’entrenaments per participar en una Gala benèfica esportiva del Barri. Aquests dos components del grup Ornamental han estat les persones que han mantingut viva la Secció, més enllà del tancament del Centre a l’any 2004.
Pere Suñé va néixer a l’agost de 1930 a Barcelona. Va començar a fer atletisme amb 15 anys al Centre Gimnàstic Barcelonès del C/ Joaquim Costa, 22 de Barcelona, on va destacar especialment en la prova de 800 metres llisos. Ha dedicat tota la seva vida adreçada a l’atletisme (algunes dècades al CGB.)
Va fomentar l’atletisme Català, sobretot femení, de base (fins a 14 anys) i va crear també la seva pròpia Fundació Pere Suñé.
Josep Carrió ha estat una figura destacada del Centre Gimnàstic Barcelonès al llarg de les dècades dels 60’s, 70’s i 80’s, arribant a la Presidència del Club en època conflictiva de la Entitat. És un dels socis que avui disposa, en el seu haver, d’una memòria social del Club. S’ha Implicat de nou al Centre, després de la desaparició del CGB a l’any 2004, com co-Fundador del nou CGRB a l’any 2010.
Instantània del moment de l’homenatge a la molt estimada Sra. Pilar abans de la seva jubilació. Podem veure també en Nicasi, Cuesta, Pañella. Ella i la senyora Maria van ésser les dos empleades de la porta d’accés al Centre de segona generació.
Aquí tenim una mostra de la germanor que existia al Centre, entre socis i empleats, a conseqüència també dels molt d’anys de permanència en els seus llocs de treball. A l’any 2008, durant la celebració del 75è Aniversari del CGB a l’Hotel del Barceló Sants, va assistir-hi molt emocionada amb la seva família.
Francesc Piñol un altre home de l’atletisme del Barcelonès que va lliurar bona part de la seva vida esportiva al Club. President i Directiu i des del 1945 al 1956 i, com a practicant, va assolir als campionats socials del club, marques notables especialment amb el salt de perxa.
Va estar donant sempre molt de suport a la Entitat i va mantenir una amistat entranyable amb el també President: Víctor Herrando, i forma part entranyable de la història cultural i esportiva del Barcelonès.