ÀLBUM 13 CGB
En aquest àlbum de fotografies gaudirem de la secció d’atletisme en la dècada dels anys ’60. Podreu descobrir els atletes competint en les diferents modalitats,… Llegiu més »ÀLBUM 13 CGB
En aquest àlbum de fotografies gaudirem de la secció d’atletisme en la dècada dels anys ’60. Podreu descobrir els atletes competint en les diferents modalitats,… Llegiu més »ÀLBUM 13 CGB
Aquest nou àlbum que us fem a mans és molt divers. Conté imatges molt significatives del Centre i una gran varietat de totes les activitats… Llegiu més »Àlbum 14 CGB
L’ àlbum que teniu a mans, s’inicia amb la foto dels fundadors del Centre. A mesura que anem passant les pàgines trobem fotos de les… Llegiu més »Àlbum 4 CGB
La primera part d’àlbum que teniu a mans, comença amb una fotografia molt representativa, de l’any 1937, dels membres que formaven la Secció de Lluita… Llegiu més »Àlbum 18 CGB
Aquest àlbum conté un bon recull de fotografies dels socis de l’Entitat. Hi ha imatges clau de les diferents seccions del CGB: Atletisme, Lluita, Gimnàstica Ornamental, Gimnàstica Educativa, Teatre, Excursionisme… fent activitats, exhibicions i exercicis d’entrenament dins i fora del Centre.
JOSEP SUARI PLANES, soci del CGB dels anys 50’s i membre destacat de la gimnàstica esportiva i ornamental. L’any 1959, el Monitor del Conjunt d’Ornamental i Esportiva, en Josep Sánchez (Sabú), el va proposar formar part de l’equip de la Secció de Gimnàstica Esportiva, convertint-se, molt aviat, en un membre molt actiu de la secció.
Foto de família de la Selecció espanyola de Lluita a l’Aeroport del Prat, poc abans d’embarcar destinació a Copenhague per participar als Campionats d’Europa de Lluita Greco-romana.
Aquest fet culminava una etapa brillant de la Secció de Lluita del CGB, tot al llarg de la dècada dels anys 60’s que, de la mà de l’inefable Sogorb i, com no, de l’etern Gracià Cuesta, els nostres campions de la Lluita havien estat seleccionats com son: OLMO, MENTRUIT, MOLINA, MIRET i ARIEL que durant molts anys van augmentar enormement el prestigi del nostre Centre.
En Vicens Calderón ha estat un soci polifacètic per el Barcelonès. Destacat principalment per les seves col·laboracions amb la Junta Directiva i participació amb les seccions esportives del Centre. Durant els anys 1950’s va ser un dels promotors de la Secció de Teatre del CGB. Actuava sempre en les nombroses obres interpretant tota mena de personatges. Intervenia en quasi tots els esdeveniments culturals i esportius del Centre.
Era un magnífic relacions públiques i molt hàbil fent de mediador i pacificador en la solució dels conflictes socials i va destacar també, durant tota la seva llarga durada com a Soci, per el seu amor a la Entitat.
Alguns components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És una Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del sobtat tancament del Club a l’any 2004.
En les fotos, recollides dels arxius del CGB, hi figuren unes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental.
Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras 1950 a 1957, Josep Sánchez 1957 a 1963, Joan Espinosa 1964 a 2015. Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física havia iniciat la Secció amb la continuïtat també d’altres companys.
La Gimnàstica educativa al Centre Gimnàstic Barcelonès, va ésser la disciplina esportiva primordial per la qual fou creada l’Entitat que uns quants entusiastes fundadors es van imposar encaminada per que les persones de totes edats i sexe, poguessin gaudir, amb quotes socials mínimes, i amb la deguda orientació física i esportiva per monitors molt capacitats.
A la foto veiem un Festival poliesportiu del CGB a la Plaça de Folch i Torres dels anys 1960’s en ple Barri del Raval, en la presentació oficial al públic. Van intervenir les Seccions de: Educativa. Artística i ornamental masculina, halterofília i lluita greco romana.
Josep Sànchez Planici alies: (Sabu). Un altre monitor notable de la Secció de gimnàstica del Barcelonès. Des del final de la dècada dels anys 50’s i principis dels 60’s va dedicar els seus esforços al manteniment d’aquesta Secció, tan en la vesant ornamental com la artística, participant també molts cops com un membre més de l’equip.
Va dirigir amb molta exigència i companyonia els grups de gimnàstica artística i ornamental en un moment que aquesta Secció era molt requerida la seva participació esportiva.
En Ricard Morancho ha estat un home enormement lliurat als projectes del Barcelonès. Un col.laborador nat i persona d’una cultura que, per motius aliens, no va representar un càrrec important a la Directiva del Club, si bé la seva participació li en donaven un gran sentit i categoria.
La seva presència al Centre va ésser molt important ja que tenia dots organitzatives i estava relacionat en els estaments esportius, cosa que facilitava molt les tasques administratives complicades de la època.