Vés al contingut

1940's

Imatge destacada Àlbum 18 CGB

Àlbum 18 CGB

    La primera part d’àlbum que teniu a mans, comença amb una fotografia molt representativa, de l’any 1937, dels membres que formaven la Secció de Lluita… Llegiu més »Àlbum 18 CGB

    Àlbum 7 CGB

      Aquest àlbum conté un bon recull de fotografies dels socis de l’Entitat. Hi ha imatges clau de les diferents seccions del CGB: Atletisme, Lluita, Gimnàstica Ornamental, Gimnàstica Educativa, Teatre, Excursionisme… fent activitats, exhibicions i exercicis d’entrenament dins i fora del Centre.

      Històric de la Secció de Gimnàstica Ornamental 1934 / 2015

        Alguns components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És una Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del sobtat tancament del Club a l’any 2004.
        En les fotos, recollides dels arxius del CGB, hi figuren unes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental.
        Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras 1950 a 1957, Josep Sánchez 1957 a 1963, Joan Espinosa 1964 a 2015. Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física havia iniciat la Secció amb la continuïtat també d’altres companys.

        Biblioteca dels inicis del CGB – 1940’s

          Als inicis de la Fundació del Centre Gimnàstic Barcelonès es va improvisar una modesta Biblioteca amb pocs trofeus i documents encara als seus prestatges. És va sufragar amb donatius i aportacions dels socis de l’Entitat. En principi disposava d’uns dos-cents a tres-cents volums, dedicats principalment a l’Esport i la Muntanya. Funcionava per servei de préstec a domicili. Molts bibliotecaris es vam fer càrrec d’aquesta Secció Cultural, però s’hauria de fer destacar al polifacètic Josep Brunet que, no solament s’hi va encarregar sinó que, també escrivia versos i poesies relatius a la muntanya i la natura.

          Mª Rosa Piñol competint cursa d'atletisme a les pistes del Club Sabadell a l'any 1948, precursora de la participació després de la guerra, de les dones a les activitats esportives a través del Centre Gimnàstic Barcelonès.

          Mª Rosa Piñol – Atletisme – 1940’s

            Mª Rosa Piñol, filla d’en Francesc Piñol soci destacat del CGB i President de l’Entitat a l’any 1946, competint en Cros d’atletisme als anys 1940’s, precursora de la participació de les dones, després de la guerra, a les activitats esportives, promocionades pel Centre Gimnàstic Barcelonès.
            Va participar també, molt activament, a les distintes seccions del Centre, entre elles, la de muntanya, excursionisme, etc..

            Francesc Lorente Monge. Atleta notable de la Secció d'Atletisme del CGB. Des del final de la dècada dels anys 40's que va iniciar el seu histotial esportiu al Club.

            Francesc Lorente Monge – Atletisme – 1940’s

              Francesc Lorente Monge. Soci notable de la Secció d’Atletisme del CGB, des de la dècada dels anys 40’s en que va iniciar el seu historial esportiu al Club, va ésser un membre molt regular en totes les competicions i campionats, assolint marques molt destacades amb totes les categories com: cadets, juniors, seniors i veterans. També participant en salts de perxa, tanques, alçada i curses de 100 mt., 200 i 400 mt. llisos i relleus, Va assolir el campionat de Decathlon de Catalunya a l’any 1959 amb 4247 punts i al 1963 amb 3693 punts.

              Francesc Villolddo - Medalla de bronze dels Jocs del Mediterrani del 1955 prova dels 50 metres Marxa celebrats a la nostra ciutat,

              Francesc Villoldo – Campió de Marxa – 1955

                Francesc Villoldo – Medalla de bronze dels Jocs del Mediterrani del 1955, en la prova dels 50 metres Marxa celebrats a la nostra ciutat. Subcampió d’Espanya i guanyador de diverses curses de regularitat a Catalunya durant la dècada dels anys 50`s.
                Va pertanya a la secció d’atletisme del Barcelonès des dels anys 40`s fins a la seva desaparició a l’any 1956, participant a les nombroses curses de regularitat de Catalunya, classificant-se l’equip en primer lloc els anys: 1946, 1947, 1949, 1953,1954,1955 i 1956. Va ésser contemporani d’altres marxadors notables com: Salvadó, Quesada, Trullenque, etc.

                Equip 0rnamental del Barcelonès des del 1962 fins el 2004

                Exposició de Gimnàstica del CGB – 1940/2015

                  Us comuniquem que el proper dia 3 de febrer de 2015 a les 17 hores tarda, s’exposarà a les Sales del Casal de dia del DR. TRUETA al C/ Reina Amàlia 33 de Barcelona. un Memorial històric referent a la secció de Gimnàstica Ornamental del CGB, consta d’un material fotogràfic molt interessant procedent dels arxius del Centre, des dels seus inicis dels anys 40 fins als nostres dies, La exposició serà visible al públic en general fins el dia 27 del mateix mes amb horari de. 10.00 h. fins a les 19.00 h.

                  Ball

                    Estas personas nos recuerdan que aunque los tiempos eran difíciles no renunciaron a un poco de diversión y así, durante unos momentos, olvidaban las guerras.