Àlbum 14 CGB
Aquest nou àlbum que us fem a mans és molt divers. Conté imatges molt significatives del Centre i una gran varietat de totes les activitats… Read More »Àlbum 14 CGB
Aquest nou àlbum que us fem a mans és molt divers. Conté imatges molt significatives del Centre i una gran varietat de totes les activitats… Read More »Àlbum 14 CGB
L’ àlbum que teniu a mans, s’inicia amb la foto dels fundadors del Centre. A mesura que anem passant les pàgines trobem fotos de les… Read More »Àlbum 4 CGB
El reportatge fotogràfic d’aquest àlbum s’inicia en la temporada de l’any 1956 i finalitza en els començaments dels anys’60. Les fotografies reflecteixen acuradament moments importants… Read More »Àlbum 9 CGB
La primera part d’àlbum que teniu a mans, comença amb una fotografia molt representativa, de l’any 1937, dels membres que formaven la Secció de Lluita… Read More »Àlbum 18 CGB
Aquest àlbum conté un bon recull de fotografies dels socis de l’Entitat. Hi ha imatges clau de les diferents seccions del CGB: Atletisme, Lluita, Gimnàstica Ornamental, Gimnàstica Educativa, Teatre, Excursionisme… fent activitats, exhibicions i exercicis d’entrenament dins i fora del Centre.
En aquesta foto històrica veiem reunits a la èlit de l’Atletisme del GCB de la dècada dels anys 50s. De dreta a esquerra podem veure al marxador Pasqual Aparici, Oltra, Albert López, i Picola. Tots ells vam assolir Campionats i marques molt notables en l’Atletisme de Catalunya i d’Espanya. La seva dedicació a la Secció de l’Atletisme del Barcelonès li va donar un impuls extraordinari al Centre, assolint una gran popularitat durant totes les seves participacions esportives. Aquests atletes varen ser uns precursors de la llarga història esportiva atlética del CGB, fins just el seu malhaurat tancament a l’any 2004.
Senyora Quimeta, recepcionista del CGB des dels anys 50’s fins la dècada dels 80’s, en el dia del seu Homenatge per Jubilació. Amb la senyora Maria van formar un tàndem indiscutible durant tot aquest període de gran expansió cultural i esportiva del Centre Gimnàstic Barcelonès, essent molt estimades per tots els socis de la entitat a causa de la seva empatia i professionalitat. No hi ha cap membre del CGB que no tingui alguna anècdota agradable protagonitzada per aquestes estimades dones que ja formen part de l’entranyable história del nostre Club.
Joan Sempere Alós un dels millors lluitadors de Greco-romana de Catalunya i d’Espanya de la dècada dels anys 50’s. Per primer cop al 1953 va ésser proclamat a Múrcia Campió d’Espanya, deixant el prestigi del CGB en un estat immillorable dins d’aquesta especialitat esportiva. Va ser molts cops Campió de Catalunya i d’Espanya. Internacional amb la Selecció Espanyola i a l’any 1955 va rebre la Medalla de Plata al Mèrit Esportiu de la Ciutat de Barcelona.
En nombroses ocasions va obtenir un primer lloc en les celebracions dels Campionats Socials, Inter-clubs, de Catalunya i d’Espanya.
En Vicens Calderón ha estat un soci polifacètic per el Barcelonès. Destacat principalment per les seves col·laboracions amb la Junta Directiva i participació amb les seccions esportives del Centre. Durant els anys 1950’s va ser un dels promotors de la Secció de Teatre del CGB. Actuava sempre en les nombroses obres interpretant tota mena de personatges. Intervenia en quasi tots els esdeveniments culturals i esportius del Centre.
Era un magnífic relacions públiques i molt hàbil fent de mediador i pacificador en la solució dels conflictes socials i va destacar també, durant tota la seva llarga durada com a Soci, per el seu amor a la Entitat.
Alguns components destacats dels gimnastes i monitors d’Ornamental del CGB, des dels inicis fins als nostres dies. És una Secció que ha perdurat en el temps, tot i desprès del sobtat tancament del Club a l’any 2004.
En les fotos, recollides dels arxius del CGB, hi figuren unes de les persones més destacades, per la seva dedicació exclusiva a la Gimnàstica ornamental.
Per ordre de situació es troben com a Monitors: Evarist Esquerra i Antoni Carreras 1950 a 1957, Josep Sánchez 1957 a 1963, Joan Espinosa 1964 a 2015. Als anys 40’s Emili Clot, soci Fundador i Professor de Cultura Física havia iniciat la Secció amb la continuïtat també d’altres companys.
La Gimnàstica educativa al Centre Gimnàstic Barcelonès, va ésser la disciplina esportiva primordial per la qual fou creada l’Entitat que uns quants entusiastes fundadors es van imposar encaminada per que les persones de totes edats i sexe, poguessin gaudir, amb quotes socials mínimes, i amb la deguda orientació física i esportiva per monitors molt capacitats.
A la foto veiem un Festival poliesportiu del CGB a la Plaça de Folch i Torres dels anys 1960’s en ple Barri del Raval, en la presentació oficial al públic. Van intervenir les Seccions de: Educativa. Artística i ornamental masculina, halterofília i lluita greco romana.
Josep Sànchez Planici alies: (Sabu). Un altre monitor notable de la Secció de gimnàstica del Barcelonès. Des del final de la dècada dels anys 50’s i principis dels 60’s va dedicar els seus esforços al manteniment d’aquesta Secció, tan en la vesant ornamental com la artística, participant també molts cops com un membre més de l’equip.
Va dirigir amb molta exigència i companyonia els grups de gimnàstica artística i ornamental en un moment que aquesta Secció era molt requerida la seva participació esportiva.